Vágólapra másolva!
A legutóbb bajnoki bronzérmes Mol Fehérvár 1-1-es döntetlent ért el idegenben a Zalaegerszeg ellen vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/22-es idényének nyitófordulójában. A sokkal aktívabban játszó fehérváriak Dárdai Palkó bombagóljával szereztek vezetést a második félidő elején, de Babati Benjamin révén a szervezetten védekező ZTE egyenlíteni tudott és egy pontot otthon tartott. A Zalaegerszeg közel 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni riválisát, azóta hét vereség mellett ez volt az ötödik döntetlenje.

A MOL Fehérvár FC szezonrajtja nem sikerült jól, hiszen a Konferencia-liga-selejtező első körében búcsúzott. Szabics Imre szerint most mindennél nagyobb szüksége van csapatának a pozitív impulzusokra. Éppen ezért a fehérváriak a győzelem reményében utaztak a ZTE otthonába. Érdekesség, hogy a fehérvári klubnál nemrég sportigazgatónak kinevezett Sallói István legutóbb éppen Zalaegerszegen dolgozott sportvezetőként.

A ZTE 2009. augusztus 28. óta, vagyis közel 12 éve nem tudott nyerni a Vidi ellen a bajnokságban, azóta négy döntetlent ért el, hétszer pedig kikapott.

Nem túl nagy iramban kezdődött a találkozó, ami egyrészt betudható annak is, hogy a mérkőzés előtt nagymennyiségű eső esett, a zalai pálya talaja pedig finoman szólva sem volt ideális. A csúszós fű és a vizes labda többször megtréfálta a játékosokat, ezért nehezen lehetett helyzetet kialakítani.

A vizes, csúszós talaj mindkét csapat dolgát megnehezítette Forrás: molfehervarfc.hu

Az első percek tapogatozó játéka után a MOL Fehérvár igyekezett átvenni az irányítást, de az első negyedóra helyzet nélkül telt el. Aztán a 16. percben egy hazai szabadrúgás után Kovácsik és Bobál ütközött, ami után a támadó lent maradt a földön és ápolni is kellett, de szerencsére nem történt komolyabb probléma, így Bobál folytatni tudta a meccset.

A túloldalon előbb Heister lőtt közelről fölé, majd a német játékos passza után Nikolics 5 méterről nem találta el a kaput. A hazaiak első helyzetére a 24. percig kellett várni, akkor Gergényi beadása után Zimonyi fejelt 7 méterről mellé.

Ezt követően a Vidi nagy nyomás alá helyezte a ZTE kapuját, de nem sikerült megszereznie a vezetést. Aztán a 34. percben Nikolics került száz százalékos ziccerbe, de csapatkapitány a zalai kapusba lőtte a labdát.

Hiába játszott fölényben a Fehérvár, nem tudta megőrizni az előnyét Forrás: molfehervarfc.hu

A következő percekben kissé leült a mérkőzés, sokat állt a játék, a szünetig pedig nem is változott az eredmény, így gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő. Az 45 percben több lehetősége volt a Fehérvárnak, amely nyolcszor próbálkozott lövéssel, és ebből háromszor kaput is talált. Ezzel szemben a Zalaegerszeg kétszer lőtt kapura és csupán egyszer találta el.

A második játékrészt fantasztikusan kezdték a vendégek és már a 46. percben megszerezték a vezetést. Egy szöglet után rosszul szabadított fel a hazai csapat, Alef visszapassza után pedig Dárdai nagyjából 23 méterről óriási gólt lőtt.

A bekapott gól után sem tudott ritmust váltani a Zalaegerszeg, Szabics Imre együttese viszont kis híján tovább növelte előnyét: Petrjak a ZTE tizenhatosának jobb sarkáról kicsivel kapu fölé lőtt.

Aztán a 68. percben kisebb meglepetésre kiegyenlített a Zalaegerszeg. Egy bal oldali beadás után Kovácsik rossz helyre ütötte ki a labdát, ugyanis az éppen Babati Benjamin elé került, aki közelről a fehérvári kapuba lőtt.

A fehérváriak próbálták fokozni a tempót, többet birtokolták a labdát. A 83. percben Rus szabadrúgását bravúrral tornászta ki a léc alól Demjén. Azonban a hajrá nem hozott izgalmakat, és mivel a hátralévő időben újabb gól már nem esett, így némi meglepetésre a ZTE egy pontot otthon tartott a Vidi ellen.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Babati (68.), illetve Dárdai (47.)
sárga lap: Tajti (5.), Halilovic (12.), Serafimov (44.), illetve Nego (24.), Heister (56.), Musliu (90.)