Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
David Beckham futballklubja, az észak-amerikai MLS-ben szereplő Inter Miami 2023-ban szeretné leigazolni az ezen a nyáron a PSG-be szerződő Lionel Messit, és az a célja, hogy néhány éven belül világszínvonalú csapatot építsen.

A hírek szerint Beckham már régóta tárgyal a hatszoros aranylabdás argentin futballistával, miszerint Messi a karrierjét az amerikai bajnokságban fejezhetné be. A Barcelonát 21 év után elhagyó támadó idén a francia Paris Saint-Germain csapatához csatlakozott, amellyel kétéves szerződést írt alá.

Az Inter Miami azt tervezi, hogy 2023-ban lecsap a futballistára. Az egykori angol válogatott legenda mindenképpen szeretne egy világsztárt csábítani a klubhoz, állítólag Cristiano Ronaldo is a kiszemeltek közt szerepel.

A Mirror értesülései alapján lehet alapja Messi Amerikába igazolásának, ugyanis néhány héttel ezelőtt az argentin Miamiban járt és hat luxuslakást vásárolt. Mint annak idején Beckhamnek a Los Angeles Galaxy csapatánál, úgy Messinek is felajánlanák, hogy visszavonulása után vásárolhasson egy franchise-t az MLS-ben.

Lionel Messi következő állomáshelye az Inter Miami lehet Forrás: AFP/Geoffroy Van Der Hasselt

Az Inter Miami Phil Neville vezetőedzővel - aki Beckhamhez hasonlóan a Manchester United játékosa és angol válogatott volt annak idején - szenved a bajnokságban, ezért szüksége van a nagy nevekre, hogy esélye legyen bekerülni a rájátszásba. Éppen ezért figyelik Cristiano Ronaldót is Juventusnál.

Az Inter Miami vezetőségéből többen is szeretnék, ha világsztárok csatlakoznának a kerethez, különösen Messi átigazolását illetően optimisták.

mondta a klub társtulajdonosa, Jorge Mas.

"David és én nagyon keményen dolgozunk, és törekszünk arra, hogy a legjobb futballistákat hozzuk ide, és Messi vitathatatlanul minden idők egyik legjobb játékosa" - tette hozzá.

Mindent egy helyen az Eb-ről