Cristiano Ronaldo két góllal tért vissza, magabiztosan nyert a Manchester United - videó

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (R) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 11, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Szombat délután az angol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Manchester United 4-1-re legyőzte a Newcastle United csapatát az Old Traffordon. A találkozón 12 év után először lépett pályára régi-új csapatában az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki első mérkőzésén két gólt lőtt. Az Arsenal hazai pályán, míg a Manchester City idegenben aratott egygólos győzelmet.

A Manchester United a klubhoz visszatérő, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval a soraiban fogadta a 17. helyen szerénykedő Newcastle Unitedet. Bár a portugál klasszis csak kedden edzett először új társaival, Ole Gunnar Solskjaer szombaton már a kezdőbe jelölte őt a Newcastle elleni hazai bajnokin. Ez talán nem is annyira meglepő, ugyanis manchesteri bemutatkozását hatalmas érdeklődés előzte meg. Amikor a mérkőzés előtt a csapat kifutott a pályára melegíteni, a szurkolók szinte megőrültek mikor meglátták Ronaldót, és egy emberként éltették őt.

Az pedig nem volt kérdéses, hogy megfelelő fizikai állapotban van-e, hiszen a válogatott szünetben minden idők legeredményesebb válogatott labdarúgója lett, miután az Írország elleni világbajnoki selejtezőn az ő két góljával nyert 2-1-re Portugália. Ezzel Ronaldo már 111 gólos a portugál nemzeti csapatban.

Solskjaer a

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – Pogba, Matic – Greenwood, Fernandes, Sancho – Ronaldo

kezdőnek szavazott bizalmat szombaton, így biztossá vált, hogy a portugál támadó 12 év és 118 nap után ismét a Vörös Ördögök mezében futhatott ki az Old Trafford gyepére.

A manchesteri szurkolók szinte megőrültek, mikor meglátták a portugál sztárt Forrás: AFP/Oli Scarff

Ahogy az várható volt, a hazaiak már az első percektől kezdve a kezükbe vették az irányítást. A 9. percben Ronaldo került helyzetbe, de jócskán elrontotta a lövést, bár az Old Trafford közönségétől így is hatalmas tapsot kapott. Majd nem sokkal később a 36 éves támadó a régi időket megidéző biciklicselekkel hívta fel magára a figyelmet, de a lövése csak az oldalhálót találta el.

Az első negyedóra után több mint 75 százalékban birtokolta Manchester United a labdát.

A 19. percben egy bal oldali szögletet követően a Real Madridtól érkezett világbajnok védő, Raphael Varane fejese csupán centikkel ment mellé, majd Bruno Fernandes lapos, távoli lövése ment el a bal kapufa mellett.

Ronaldo góllal tért vissza Manchesterbe Forrás: AFP/Oli Scarff

A folytatásban sorra alakította ki a helyzeteket a MU, de a Ronaldóra kihegyezett támadások rendre pontatlanok voltak. Aztán az első félidő hosszabbításának utolsó percében megtört a jég:

Mason Greenwood távoli lövése kipattant a Newcastle kapusáról, Ronaldo pedig közelről bekotorta az üres kapuba a labdát.

Így egygólos előnnyel vonulhattak szünetre a hazaiak.

Cristiano Ronaldo 12 év és 124 nap után lőtt ismét gólt a Premier League-ben.

A fordulás után kisebb meglepetésre aztán egyenlített a Newcastle.

Egy kontratámadás után Allan Saint-Maximin készítette le lövésre a labdát a jobb oldalon érkező Javier Manquillónak, aki De Gea mellett a hosszú alsóba lőtt.

Viszont nem sokáig örülhettek a vendégek, ugyanis 6 perccel Manquillo gólja után

ismét érkezett Cristiano Ronaldo, aki visszavette csapatának a vezetést.

Luke Shaw indult meg a pálya közepén, majd remekül ugratta ki az ötszörös aranylabdást, aki 10 méterről Woodman lábai között lőtt a kapuba.

A folytatásban a Newcastle egyre bátrabban kezdett játszani, de gólt ismét a hazai csapat szerzett. A 80. percben Pogba passza után Bruno Fernandes hatalmas gólt lőtt a tizenhatos előteréről.

A hátralévő időben aztán még egy gólnak örülhettek a hazai szurkolók, ugyanis a csereként beállt Jesse Lingard beállította a 4-1-es végeredményt. Rövid passzos játék után Lingardhoz került a labda, aki egy mintegy tíz méterről lőtte a kapu bal oldába.

Cristiano Ronaldo tehát két góllal tért vissza Manchesterbe, a MU pedig továbbra is veretlen a bajnokságban és pillanatnyilag vezeti a tabellát.

Szintén szombat délután került sor az Premier League negyedik fordulójának rangadójára, amelyen az FA Kupában címvédő, Szuperkupa-győztes Leicester City a bajnok Manchester Cityt fogadta. A Leicester kezdte veszélyesebben a találkozót, a folytatásban aztán kezdte átvenni az irányítást a City, de gólt nem sikerült szereznie a szünetig. Közvetlenül a fordulás után a hazai csapat kis híján megszerezte a vezetést, azonban Jamie Vardy gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Bernardo Silva góljával nyert a Manchester City Leicesterben Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A 61. percben aztán megszerezte a City a vezetést. Egy távoli lövés elakadt Caglar Söyüncü lábában, a kallódó labdára Bernardo Silva csapott le, és közvetlen közelről a kapuba lőtt.

Pep Guardiola együttese így visszavághatott a Rókáknak az augusztus elején elszenvedett 1-0-s vereségért, amellyel Brendan Rodgers tanítványai elhódították a Szuperkupát.

A szezont klubtörténeti mélyrepülésben kezdő, a találkozó előtt rúgott gól és pont nélkül sereghajtó helyen álló Arsenal 1-0-ra legyőzte a Norwich Cityt hazai pályán. A mérkőzés 66. percében Nicolas Pépé a jobb és a bal kapufát is eltalálta mielőtt, Pierre-Emerick Aubameyang közvetlen közelről az üres kapuba lőtte a labdát.

Mikel Arteta csapata szezonbeli első győzelmét aratta, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Premier League, 4. forduló:
Leicester City-Manchester City 0-1 (0-0)
Manchester United-Newcastle United 4-1 (1-0)
Arsenal-Norwich City 1-0 (0-0)
Brentford-Brighton 0-1 (0-0)
Southampton-West Ham United 0-0
Watford-Wolverhampton Wanderers 0-2 (0-0)
Crystal Palace-Tottenham Hotspur 3-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista