Vágólapra másolva!
Reagáltak a csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői a franciák és a szerbek részéről felmerült kifogásokra.

A torna szegedi csoportjában szereplő két válogatott vezetése és tagjai is panaszkodtak a higiénés körülményekre, nem megfelelőnek tartva azokat. A Magyar Kézilabda Szövetség közleményben reagált az őt ért vádakra.

„Az Eb-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) előírásainak maradéktalan betartásával, velük közösen szervezzük. Minden résztvevő ország delegációja már ősszel is bejárta a négycsillagos szállodákat, azóta semmilyen kifogást nem emeltek.

A szervezők a csapatok számára részletes tájékoztatást nyújtottak, továbbá minden felmerülő kérdésre alapos választ adtak, melyet mindenki elfogadott, ezért értetlenül állunk a franciák és a szerbek nyilatkozata előtt. Ha a továbbiakban felmerülnek még jogos igények, azokat képesek és készek vagyunk rendezni, ehhez a megfelelő kapcsolatok rendelkezésre állnak" – írja az MKSZ a hivatalos Facebook-oldala.

A kialakult helyzetre reagálva az Európai Kézilabda-szövetség közleményt adott ki, jelezve, folyamatos az együttműködés a szervezőkel a kihívások leküzdése érdekében.

„Az EHF kiemeli a folyamatos és bizalomra épülő együttműködést a szervezőbizottsággal és az összes csapattal a globális világjárvány legújabb fejleményei által okozott kihívások leküzdése érdekében.
Az öt magyarországi és szlovákiai helyszín felelősei szoros kapcsolatban állnak a résztvevő szövetségekkel és minden más érdekelt féllel".