A Budapest Honvéddal példálózott az olasz sztárcsapat edzője

fbl Horizontal
Juventus' Italian coach Maurizio Sarri looks on during the Italian Serie A football match Juventus vs Sampdoria played behind closed doors on July 26, 2020 at the Allianz Stadium in Turin. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtök este az olasz Lazio csapata a portugál FC Porto vendége lesz az Európa-liga egyenes kiesés szakaszában. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Maurizio Sarri, a Lazio edzője a Budapest Honvéddal példálózott.

A 29-szeres portugál bajnok csapat korábban már megnyerte a BEK-et, a Bajnokok Ligáját, az UEFA-kupát és az Európa-ligát is. A Lazio edzőjét arról kérdezték, hogy tart-e a portugál csapattól a tekintélyt parancsoló európai kupamúltja miatt.

Maurizio Sarri, a Lazio edzője Forrás: AFP/Marco Bertorello

„A Porto nagy európai múltja nem érdekel, ennyi erővel a Budapest Honvédtól is tarthatnék. Nem számít, mi történt a múltban.

Nagyon erős csapattal játszunk, amely csak háromszor kapott ki az idei szezonban, ebből kétszer a Liverpooltól." - mondta a 63 éves edző, akinek a klubja az egyetlen európai kupatrófeáját még 1999-ben nyert, amikor legyőzte a Mallorcát a KEK-döntőben.