Győztes gólt lőtt, kiállíttatta magát, majd ellopták a mezét az Ajax csatárának

football sports premier league action duel season 2021/2022 half length fbl Horizontal
Ajax's Antony Matheus Dos Santos celebrates after the score reached 3-2 during the Dutch Eredivisie match between Ajax and Feyenoord at The Johan Cruijff ArenA in Amsterdam on March 20, 2022. (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
A holland bajnokság talán legnagyobb rangadóján az Ajax házigazdaként 3-2-re legyőzte a nagy rivális Feyenoord csapatát.

A Feyenoord kétszer is vezetést szerzett, 1-0-nál és 2-1-nél is a rotterdami csapat volt előnyben, félidőben 2-1-re vezetett.

Fordulás után a 78. percben előbb Tadic egyenlített, majd a 86. percben a brazil Antony a győztes gólt is megszerezte, innentől kezdve kis túlzással pedig minden a brazilról szólt.

Antony már a hosszabbításban kapott egy rúgást, ami után összeesett a pályán kívül, de volt annyi lélekjelenléte, hogy visszamenjen a pályára szenvedni, ezzel is az időt húzva. Sőt, csapattársa, az Ajax kapitánya, Dusan Tadic a földre is lökte, hogy ha már időhúzás történik, akkor csinálja azt rendesen a brazil. A játékvezetőnek nem tetszett annyira az alakítás, második sárga lappal ki is állította a győztes gól szerzőjét.

Antony a lefújás után kiment a nézőkhöz, látszólag gyerekeknek szánta a mezét, de miközben beszélgetett, egy felnőtt férfi kicsavarta a mezt a kezéből és sunyin távozott a lelátóról, ezzel egy életre szóló élményt elvéve egy fiatal szurkolótól.

A mezlopást ITT lehet megnézni.

Ami a bajnokságot illeti, az Ajaxnak 66 pontja van, a Feyenoordnak 55, a PSV van a két csapat között a második helyen.