Vágólapra másolva!
Megváltoztatta címerét a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalába idén visszajutott Real Valladolid.

A kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás, a világ legjobbjának háromszor megválasztott brazil Ronaldo klubja hétfőn közösségi oldalán jelentette be, hogy a klub fennállásának 94. évfordulóján logót cserél, amihez a kiindulási alapot az 1928-as, első címer jelentette. Hozzátették: igyekeztek megőrizni gyökereiket és értékeiket, miközben törekedtek arra, hogy kifejezzék vágyukat a fejlődés, egy új korszak felé. A tervezés során szempont volt, hogy tiszteletben tartsák a klub "lényegét" és "előmozdítsák annak jövőjét".

Címert váltott Ronaldo csapata Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Az új címer megőrizte a régi legfontosabb elemeit, a klub lila-fehér színét, valamint a koronát és az utalást a várost pusztító 1561-es tűzvészre, a vonalvezetése viszont sokkal direktebbé vált, illetve a korábbi cizellált részek is lekerültek róla.

A legszembetűnőbb változás, hogy nem szerepel rajta az a győzelmi babérkoszorú, amely már korábban is megosztotta a szimpatizánsokat,

mivel sokan francóista szimbólumnak gondolták, pedig a becsületre utaló katonai jelkép több száz helyen jelent meg évekkel a Franco-rezsim előtt.

A klub honlapján a hozzászólók többségéből negatív kritikákat váltott ki az új címer, amit "minimalistának" és "unalmasnak" tartanak. Mások spórolást látnak a háttérben, de akadt, aki kétéves gyerek színvonalához mérte a tervezést.

A Valladolid egyéves kihagyást követően szerepelhet ismét a La Ligában.