A legjobb magyar fociedző az NB II-ben csinál csodát - videó

MOL Magyar Kupa-döntő, MOL Magyar Kupa, döntő, Puskás Aréna, Ferencvárosi TC, Paksi FC, Ferencváros, Paks, május 11, Magyar Kupa, foci, meccs, futball
Bognár György, a Magyar Kupában ezüstérmes Paks edzője
Vágólapra másolva!
Sokan csodálkoztak, amikor Bognár György - akinek lejárt Pakson a szerződése - elhagyta a tolnai csapatot, hogy átvegye az NB II-be kiesett MTK szakmai irányítását. Nos, Bognár új munkahelyén sem hazudtolja meg önmagát: csapatával látványos támadófocit játszik, simán vezeti a bajnokságot és hat meccs alatt 24 gólt rúgott.

A vasárnapi fordulóban Bognár György csapata Mosonmagyaróváron lépett pályára és már a szünetre mindent eldöntött, mert az első 45 perc után 5-0-ra vezetett. (A végeredmény 6-0 lett az MTK javára.)

Az MTK csapata hat forduló alatt 24 gólt rúgott, ez meccsenként négyes gólátlagnak felel meg. Sem az NB I-ben, sem az NB II-ben nem találni ehhez fogható teljesítményt és Európában is alig. A francia bajnokságban a PSG 4 meccs alatt rúgott 18 gólt, ez átlagban jobb, mint az MTK teljesítménye, míg a Bundesligában a Bayern München tud felmutatni négyes átlagot, hiszen 4 mérkőzésen 16 gólt lőtt a bajor sztárcsapat.

Az MTK együttese ennek az NB II-es idénynek az egyik nagy esélyese. Amennyiben továbbra is így folytatják, akkor biztosan ott lehetnek az egyik feljutó helyen.

A következő körben Budapesten fogadják a Kozármisleny csapatát, majd jön a nagy rangadó, amikor a bajnokságot gyengén kezdő, de vasárnap győzni tudó DVTK otthonába látogatnak.

Akik figyelik az MTK idei, őszi teljesítményét, azt láthatják, hogy Bognár a régi idők fociját hozta vissza a Hungária körútra. A látványos támadójátékot és az örömfocit az edző sosem adja fel, így volt ez korábban a Paks csapatánál is, amelynek a játéka szerethető és nézhető volt az NB I-ben.