Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában az Újpest FC Ajkán aratott magabiztos győzelmet, míg a Budapest Honvéd Szombathelyen harcolta ki a nyolcaddöntős szereplést.

Az NB I-ben nyolcadik helyen álló lila-fehérek a másodosztályban három meccs óta nyeretlen Ajka otthonában léptek pályára. A fővárosi csapat a 18. percben szerzett vezetést Csongvai Áron gyönyörű szabadrúgásgóljával. A lilák csapatkapitánya 19 méterről védhetetlen gólt tekert a jobb felsőbe.

Csongvai Áron a második meccsén a második gólját lőtte idén a kupában Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az első félidő hosszabbításában aztán egyenlített az Ajka. Egy jobb oldali szögletre Jagodics Bence érkezett a hosszú oldalon, és hat méterről a bal alsó sarokba fejelt.

A fordulás után aztán újra előnybe került az Újpest.

Az 50. percben egy újpesti ziccer után hatalmas kavarodás alakult ki a kapu előtt, végül az elefántcsontparti Fernand Goure kotorta a labdát közvetlen közelről a kapuba. A 62. percben aztán eldöntötte a meccset az Újpest. Egy bal oldali beadásra Goure robbant be a rövid oldalon, megelőzte a kapujából kivetődő Szabados Istvánt, és az üres kapuba fejelt.

A folytatásban a 11-szeres Magyar Kupa-győztes csapat tartotta előnyét, több nagy helyzetet is kialakított, de nem tudott újabb gólt szerezni. Milos Kruscsics csapata ezzel magabiztos győzelmet aratott és várhatja az nyolcaddöntőt.

Az NB I-ben négy mérkőzés óta nyeretlen Budapest Honvéd az NB II-ben a legutóbbi három meccsét megnyerő Haladás otthonába látogatott.

A vörös-feketék már az első negyedórában kétgólos előnybe kerültek. A 11. percben a 20 éves Kocsis Dominik szerzett vezetést, három perccel később pedig a 19 éves Kerezsi Zalán is betalált egy szenzációs szögletből csavart góllal. Az első félidő végén a szombathelyiek Nyíri Vince találatával visszajöttek a meccsbe, de a második játékrészben nem tudtak egyenlíteni, így a Honvéd jutott be a legjobb 16 közé

Magyar Kupa, 4. forduló:
Ajka (II.)-Újpest FC 1-3 (1-1)
Szombathelyi Haladás-Budapest Honvéd 1-2 (1-2)
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II)-ZTE FC 0-2 (0-1)