Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában a MOL Fehérvár FC hazai pályán 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia csapatától, ezzel Huszti Szabolcs vereséggel mutatkozott be a Vidi kispadján, és a felcsúti csapat jutott be a nyolcaddöntőbe.

A Vidi játszott hazai pályán, a találkozónak azonban a Puskás Akadémia volt az esélyese, ugyanis Hornyák Zsolt együttese legutóbb július 22-én kapott ki, azóta minden sorozatot figyelembe véve 11 meccset hozott le vereség nélkül a felcsúti csapat, amely a harmadik helyen áll az NB I-ben.

A székesfehérvári csapat korántsem volt egyszerű helyzetben, ugyanis a legutóbbi négy meccsén nyeretlen maradt, ráadásul a Vasas elleni vereséget követően kirúgták a csapat edzőjét, Michael Borist.

A német szakembert a Vidi egykori játékosa, a korábbi magyar válogatott Huszti Szabolcs váltotta a kispadon, aki az előző szezont a Debrecen kispadján kezdte, de csapata gyenge szereplése és egy kínos kupabúcsú miatt tavaly októberben felajánlotta a lemondását.

A mérkőzés elején a Puskás Akadémia akarata érvényesült, a 12. percben mégis a Fehérvár szerezhetett volna vezetést.

Houri kapu elé tekert szabadrúgását Funsho csúsztatta meg hat méterről, azonban Markek egy hatalmas védéssel kipiszkálta a kapu bal oldalába tartó labdát.

A folytatásban a kőkemény belépőké volt a főszerep, rendesen ment az adok-kapok, majd a 24. percben a semmiből szerzett csodagólt a Puskás Akadémia.

Artem Favorov jobbról benyesett labdája Jakov Puljicot talált meg középen, a horvát játékos pedig egy gyönyörű félollóval 11 méterről kilőtte a bal felső sarkot.

A bekapott gól után a Fehérvár átvette az irányítást, és a lefújás előtt majdnem egyenlíteni tudott. Egy gyors kontratámadás végén Nego ívelt középre, az érkező Schön hatméteres fejesét viszont Markek egy elképesztő bravúrral védeni tudta.

Az első félidő kemény küzdelmet hozott Forrás: molfehervarfc.hu

A második félidő a Fehérvár sokkal jobb kezdte, Huszti Szabolcs csapata több nagy helyzetet is kialakított, azonban a kapu előtt rendre hiba csúszott a befejezésekbe. A Fehérvár egyre többet kockáztatott, ahogy közeledett a meccs vége, így a Puskás Akadémia előtt bőven adódtak területek. A 69. percben a felcsúti csapat eldönthette volna a meccset. A holland Van Nieff bal oldali beadására a csereként beállt Kiss Tamás robbant be, azonban kétszeres magyar válogatott támadó ajtó-ablak helyzetben kapu fölé fejelt.

A második félidő legnagyobb helyzete a 79. percben maradt ki.

A magyar válogatott Schön Szabolcs kapott egy labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, de az érkező Kodro néhány centivel lemaradt az átadásról.

Az utolsó negyedórában a Fehérvár becsülettel rohamozott, de igazán nagy helyzete csak a 91. percben adódott. Egy jobbról betekert labdára Kodro érkezett a kapu elé, de a bosnyák támadó ötméteres fejese elszállt a kapu fölött, így a Puskás Akadémia megnyerte a meccset és bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Magyar Kupa, 4. forduló:
MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-1)