Drámai tizenegyespárbajjal dőlt el a Magyar Kupa utolsó nyolcaddöntője

Felcsút, 2023. február 9. A felcsúti Alberto Levi Jonathan (b2) és Karlo Bartolec (j), valamint az újpesti Branko Pauljevic (b) és Katona Mátyás (j2) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Utolsóként a Puskás Akadémia jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé, miután tizenegysekkel legyőzte az Újpest csapatát.

Antonov veszélyes lövésével indult a meccs, de ezt követően nagy fölényben játszott a Puskás Akadémia, de igazán veszélyes helyzetet nem tudott kialakítani.

A második félidőben is kevés helyzet alakult ki, így nem ért senkit meglepetésként, hogy hosszabbítással zárult a Magyar Kupa utolsó nyolcaddöntője.

Az első negyedórában új endületet kapott a hétvégén a Ferencvárostól vereséget szenvedő Újpest, amely Csoboth révén nagy helyzetbe és volt egy tizenegyesgynús helyzet is a felcsútiak tizehatosán belül.

A felcsúti Alberto Levi Jonathan (b2) és Karlo Bartolec (j), valamint az újpesti Branko Pauljevic (b) és Katona Mátyás (j2) a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott Puskás Akadémia FC - Újpest FC mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. február 9-én Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A hosszabbítás második félidjében a Puskás próbálkozott többet, Nikolicnak kellett védenie Puljic lövését, majd a végén Csongvai fejelt ki egy labdát egy szöglet után a kapu trokából úgy, hogy a kapufát is érintette a labda, jöhettek a tizenegyesek.

Az újpesti Boumal volt az első rúgó, aki a jobb alsóba lőtt, majd jött Puljic, aki szintén a kapuba talált. A második körben Simon Krisztián a kapu fölé lőtte a labdát, a felcsúti Van Nieff lövésébe csak beleütni tudott Nikolic, így két kör után a Puskás vezetett.

A harmadik körben Antonov lőtt Markek Tamás kapujába, majd Nikolic védte Corbu próbálkozását. A következő körben Katona Mátyás lőtt a kapuba, és ugyanígy tett Gruber Zsombor is. Csongvai lőtte az ötödik újpesti tizenegyest a kapuba, Favorov is így tett, így öt kör után nem volt döntés.

A hatodik körben rögtön Goure hibázott, majd Batik Bence a kapuba talált, így büntetőkkel a Puskás Akadémia jutott a legjobb nyolc közé.