Vágólapra másolva!
A német Bild kiderítette, mennyi pénzt kap a Hertha BSC-től Dárdai Pál, akit edzői pályafutása során harmadszor neveztek ki a berlini csapat vezetőedzőjének.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Ezt követően a klub vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, hétfőn pedig bemutatta a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, aki játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel klubrekorder a Herthánál.

A Bild azt írja, hogy a Hertha jó vásárt csinált Dárdaival, ugyanis a magyar szakember a hátralévő hat fordulóra és az esetleg két osztályozó mérkőzésre 500 ezer eurót kap a berlini klubtól, ha pedig sikerül bent tartania a csapatot a Bundesligában, akkor egy újabb hat számjegyű összeg ütheti a markát, így a fizetése elérheti az egymillió eurót is.

Dárdainak harmadszor kell csodát tennie a Herthával Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Rappold

A német lap kiemeli, hogy az előző szezon hajrájában kinevezett Felix Magath 500 ezer eurót, plusz másfél millió euró bónuszt kapott azért, hogy bent tartotta a Herthát. A vasárnap kirúgott Sandro Schwarznak pedig 2024 nyaráig lett volna érvényes a szerződése, ez idő alatt pedig 2,1 millió euró lett volna a fizetése, aminek a kirúgása miatt csak a felét kapja meg – vagyis Dárdai kinevezésével jócskán spórolt a berlini klub.

Dárdai Pál megmentőjeként tekintenek a szurkolók. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította, kétszer is megmentve a kieséstől.

A magyar szakember szombat irányítja régi-új csapatát az első bajnokiján, amikor a Hertha a Werder Brement fogadja a Berlini Olimpiai Stadionban.