Vágólapra másolva!
A hét első napja sem telt érdekességek nélkül a sport, ezen belül elsősorban a labdarúgás világában, így a szokásoknak megfelelően egy helyen gyűjtöttük össze a legfontosabb híreket.

A Komárom-Esztergom vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban megrendezett Tokod SE–Tatabányai Vasas mérkőzést félbeszakították, miután a hazaiak 36 éves támadója rosszul lett a félidőben. A meccs második gólját lövő, tavaly gólkirályi címet szerző csatárt szívinfarktus gyanújával mentőhelikopterrel szállították a Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikára.

Míg régen még igazi focisták ültek a Premier League-csapatok kispadján, ma már jellemzően csak egykor a harmadosztályban szereplő játékosok irányítanak világsztárokat. Szabályokat erősítő kivételek persze vannak, de alig akad olyan, akinek valamire való karrierje volt játékosként. Ezt vizsgálva sorba rendeztük az idény 20 PL-edzőjét egy cikkben.

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő MTK Budapest hétfőn a hivatalos oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a háromszoros magyar válogatott csatárral, Futács Márkóval.

A magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának játékosa, Lisztes Krisztián 2024 nyarán csatlakozik a német Eintracht Frankfurthoz, ám sajtóhírek szerint addig is minden egyes zöld-fehér játékperccel anyagilag is jól jár a Fradi.

A Ferencváros egy kevésbé jó hírt is kapott, ugyanis hétfőn kisorsolták a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójának párosításait, és a nyolcaddöntőbe jutásért egyetlen olyan párharc lesz, ahol két élvonalbeli klub találkozik: a Fradi a Puskás Akadémiát fogadja.

Még a legjobb 64 között a Kisvárda vasárnap 5-0-ra nyert a Pest vármegyei első osztályú Pilis vendégeként a Magyar Kupában, a szabolcsiak beszámolója szerint viszont az első gólt szerző Milos Szpaszics súlyos sérülést szenvedett: eltört a bal lábán a külbokacsontja, így műtétre szorul.