Vágólapra másolva!
Az ESPN szakértője, Tor-Kristian Karlsen hosszú cikkben elemezte a Chelsea helyzetét, amely egymilliárd fontnál is többet költött az előző három átigazolási szezonban.

A szakértő posztonként elemezte a londoni csapat helyzetét. Ami a középcsatár posztját illeti, Mauricio Pochettino csapata elengedte Romelu Lukakut, Kai Havertzet és Pierre-Emerick Aubameyangot, így a poszton csak a 22 éves, sérült Armando Broja, valamint a mindössze 18 éves Deivid Washington maradt.

Nicolas Jackson 30 millió fontért érkezett, de ő inkább szélső, valamint nem klasszikus középcsatár Raheem Sterling, Mikhailo Mudrik és Christopher Nkunku sem.

Karlsen szerint a Chelsea-nek a Serie gólkirályát, a Napoliban szereplő Victor Osimhent kellett volna elhoznia, aki a világ egyik legjobb 9-ese, de jó választás lehetett volna még Goncalo Ramos vagy Dusan Vlahovic is.

A védekező középpályás posztra a Chelsea keményen ráment, nem rossz focista Enzo Fernández, Moisés Caicedo, Romeo Lavia, Lesley Ugochukwu, Carney Chukwuemeka és Conor Gallagher sem, de érdekes, hogy a londoni csapat elengedte N'Golo Kantét és Jorginhót, valamint Mateo Kovacicot is.

A szakértő szerint a klubnak Joao Palhinhát kellett volna megszereznie. Ő most a Fulhamben szerepel.

A középpályáról a Chelsea elengedte Mason Mountot, és ugyan jöttek szép számmal a focisták, de Karlsen szerint Szoboszlai Dominik lett volna az ideális megoldás 60 millió fontos kivásárlási árral. Kiemeli vele kapcsolatban a távoli lövéseket, az előkészítéseket és a pontrúgásokat is.