Húsz éve nem kapott ilyen verést a Barcelona focicsapata

Barcelona, Robert Lewandowski, spanyol foci
Robert Lewandowski centre-forward of Barcelona and Poland lament a failed occasion during the LaLiga EA Sports match between FC Barcelona and Celta Vigo at Estadi Olimpic Lluis Companys on September 23, 2023 in Barcelona, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto) (Photo by Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona csapata felkészülési mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a mexikói bajnok Club América együttesétől.

A dallasi Cotton Bowlban több mint 90 ezer szurkoló előtt játszották le a találkozót, amely mindkét csapat számára az utolsó volt a 2023-as évben. A Club América a múlt héten nyerte meg a mexikói bajnokságot, így immáron 14-szeres bajnoknak mondhatja magát a mexikóvárosi klub. A Barcelona pedig a szerdai, Almería ellen aratott siker után utazott az Egyesült Államokba.

Kétszer is vezetett, mégis kikapott a Barca

A meccsen Lamine Yamal szerzett vezetést a spanyoloknak, majd Marc Guiu is betalált az első félidőben, de a mexikóiak mindkét alkalommal egyenlíteni tudtak Julian Quinones révén. A hajrában aztán hiába erősítette meg még jobban a csapatát Xavi Hernández (többek között Robert Lewandowski és Joao Cancelo is pályára lépett az alapemberek közül),

a 82. percben Henry Martin megnyerte a meccset a Club América számára.

A két együttes az elmúlt években több alkalommal is játszott egymás ellen klubvilágbajnokságon, Nemzetközi Bajnokok Kupájában vagy éppen felkészülési meccsen, ám legutóbb 2003-ban, Luis Roberto Alves búcsúmeccsén tudott nyerni a mexikói együttes.

A La Liga tabelláján, címvédőként 7 pontos lemaradásban harmadik Barcelona legközelebb január 4-én, a Las Palmas otthonában lép pályára.