Vágólapra másolva!
„Orbán Viktor sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához" – mondta Marco Rossi a Mandinernek adott interjújában. A magyar válogatott szövetségi kapitánya Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról és a magyar állampolgárság felvételéről is beszélt.

Marco Rossi otthon érzi magát

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Mandinernek elmondta, büszkén viseli a magyar állampolgárságot.

Marco Rossi remek kapcsolatban van a miniszterelnökkel Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Korábban is többször találkoztunk mérkőzéseken a stadionban vagy egyéb eseményeken. Orbán Viktor egyébként tényleg szakértője a labdarúgásnak, ezt azonnal érzi az ember, ha a fociról beszélget vele. Ez persze nem azt jelenti, hogy valaha is tanácsot adott volna azzal kapcsolatban, mit és hogyan tegyek. Mindig kedves volt, és értékelte a munkánkat. Úgy érzem, jó kapcsolatom van vele. Igaz, én sosem beszélek a politikáról – nem is értek hozzá. Mondjuk úgy, hogy a miniszterelnök sokkal jobban ért a focihoz, mint én a politikához" - mondta Marco Rossi arról, milyen a kapcsolata a miniszterelnökkel.

Új célok

A jövővel kapcsolatban új célokat fogalmazott meg Marco Rossi, ami a magyar válogatottat illeti.

Rossi kiemelte még, hogy a jó eredmények elérésében nagyon fontos volt az, hogy minden játékos tökéletesen megérti a stáb által elmondottakat és alkalmazza az utasításainkat. Mi is és ők is minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért, az emberek pedig ezt szeretnék látni a válogatottól. Minden játékos és stábtag a szívét-lelkét beleteszi a meccsekbe, és a szurkolók díjazzák ezt a hozzáállást és az erőfeszítéseinket.