Vágólapra másolva!
Péntek este bombaként robbant a hír, hogy a 19-szeres angol bajnok Liverpool kifizette az RB Leipzignek Szoboszlai Dominik 70 millió eurós kivásárlási árát, így a magyar válogatott csapatkapitánya a világ egyik legnagyobb csapatához igazol. A 22 éves középpályás szombat este átment a kötelező orvosi vizsgálatokon, vasárnap pedig hivatalosan is bemutatták, mint a klub legújabb szerzeményét.

Miután a Liverpool lemaradt a BL-indulásról, Jürgen Klopp vezetőedző azzal a céllal vágott neki a nyárnak, hogy megfiatalítja játékoskeretét. A Liverpool korábban már leigazolta Alexis Mac Allistert, a 24 éves argentin világbajnokot, mellé érkezett Szoboszlai Dominik, aki a Bundesligában pedig már bizonyított, nem mellesleg az év csapatába is bekerült Németországban.

A Német Kupa-döntőben is gólt szerző 22 éves magyar középpályás tökéletesen illik Jürgen Klopp elképzeléseibe, így a Liverpool - szemben a korábban szintén érdeklődő, és nem mellékesen BL-induló Newcastle Uniteddel - hajlandó volt kifizetni Szoboszlai 70 millió eurós vételárat is.

Szoboszlai a pénteki klubváltás véglegessé válását követően szombaton kora délután megérkezett Liverpoolba, átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, vasárnap délután pedig a klub hivatalosan is bemutatta.

"Élveztem az elmúlt pár napot itt, várom, hogy mindenkit jobban megismerhessek. Az előző három-négy nap nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. De végül is itt vagyok, boldog vagyok és alig várom, hogy elkezdhessem a munkát" - nyilatkozta az első interjújában Szoboszlai, aki hangsúlyozta, hogy a Liverpool egy történelmi klub, fantasztikus szurkolókkal, elképesztő stadionnal, így tökéletes döntést hozott.

A 2019/20-as szezonban Szoboszlai Dominik a Salzburg színeiben már pályára lépett az Anfielden egy Bajnokok Ligája meccsen, akkor csapata 4-3-ra kikapott.

– tette hozzá Szoboszlai, aki a legendás 8-as mezszámot kapta a Liverpoolban.

Mint ismert, 8-asban futballozott a klub történetének egyik legjobb játékosa, a BL-győztes Steven Gerrard.

Érdekesség, hogy Szoboszlai évekkel ezelőtt magára varratott egy tetoválást, amely a bal alkarját díszíti. Ott ugyanis – állítólag – Steven Gerrard idézete áll, ami így szól:

„A tehetség isteni áldás, de akarat és alázat nélkül mit sem ér"

– olvasható Szoboszlai Dominik karján az idézet, amelyet sokan Steven Gerrard nevéhez kötnek.