Vágólapra másolva!
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Sergi Roberto, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szerepló FC Barcelona csapatkapitánya a szezon végén távozik a katalán klubtól.

A 31 éves középpályás a Barcelona saját nevelésű játékosa, 2011. április 27-én mutatkozott be a katalán csapatban, amelyben azóta 362 mérkőzésen lépett pályára. A 11-szeres spanyol válogatott játékos 13 év alatt hét bajnoki címet, hat Király-kupát, két Bajnokok Ligáját és egy klubvilágbajnokságot nyert a Barcelonával.

Sergi Roberto a Barcelona aranygenerációjának utolsó megmaradt játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport

A szurkolók számára a Paris Saint-Germain elleni 2017-es BL-nyolcaddöntőben szerzett gólja lehet a legemlékezetesebb, miután az odavágót 4-0-ra megnyerte a párizsi csapat, a visszavágón pedig 5-1-re vezetett a Barcelona, de az idegenben lőtt gól miatt a PSG lett volna a továbbjutó. Azonban a 95. percben Neymar szabadrúgása után Sergio Roberto érkezett a kapu elé, és továbblőtte a Barcelonát minden idők egy legdrámaibb BL-mérkőzésén.

Azt egyelőre még nem tudni, hol folytatja a pályafutását Sergio Roberto, azonban nemrég volt egy olyan elejtett mondata, hogy szívesen futballozni együtt korábbi barcelonai csapattársaival az MLS-ben szereplő Inter Miamiban. Mint ismert, az amerikai csapatnak David Beckham a tulajdonosa, aki Lionel Messi mellett már a csapatában tudhatja Jordi Albát, Sergio Busquetst, legutóbbi pedig az uruguayi támadót, Luis Suárezt sikerült leszerződtetnie a Barcelona legutóbbi BL-győztes csapatából.