A Manchester United már januárban közel volt az év legnagyobb szégyenéhez - videó

Horizontal FOOTBALL
Manchester United's Portuguese midfielder #08 Bruno Fernandes (R0 celebrates scoring the opening goal during the English FA Cup fourth round football match between Newport County and Manchester United at Rodney Parade in Newport, south Wales on January 28, 2024. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupában a Manchester United gyorsan kétgólos előnybe került a Newport County otthonában, azonban a negyedosztályban szereplő csapat hatalmasat küzdve egyenlíteni tudott, a frászt hozva ezzel Anglia egyik leghíresebb csapatára. Erik ten Hag együttese végül meg tudta nyerni a meccset, de erre a produkcióra megint nem lehet büszke a Manchester United, amely bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

A Premier League-ben szereplő Manchester United az angol negyedosztályban is csak a 16. helyen szerénykedő Newport otthonában lépett pályára az FA-kupában. Erik ten Hag, a Vörös Ördögök edzője semmit sem akart a véletlenre bízni, ugyanis az Afrika-kupán szereplő első számú kapusa, André Onanát leszámítva a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára az alig 8000 fő befogadására alkalmas Rodney Parade-ben.

A Newport-szurkolóknak az év meccse volt a Manchester United elleni találkozó Forrás: AFP/Justin Tallis

A meccs elején úgy tűnt, a Manchester Unitednak ujjgyakorlat lesz a találkozó, ugyanis a hetedik percben Bruno Fernandes, majd hat perccel később Kobbie Mainoo is betalált, így a manchesteri csapat gyorsan kétgólos előnyre tett szert.

A folytatásban a United dominált, de elszórakozta a helyzeteit, a 36. percben aztán Bryn Morris bombagóljával szépített a Newport.

A hidegzuhany aztán a fordulás után jött, amikor Will Evans találatával egyenlített a negyedosztályú csapat. Ezt követően a Manchester United rendkívül görcsösen futballozott, érződött, hogy megremegett a futballisták lába.

A folytatásban teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés, a 69. percben aztán ismét előnybe került a Manchester United, amikor a brazil válogatott Antony értékesített egy kipattanót, így a 2022 nyarán 95 millió euróért igazolt szélső megszerezte szezonbeli első gólját.

Antony gólja után a hazaiak próbálkoztak, azonban nem tudtak lendületbe jönni, ugyanis a hajrában szűk tíz percre megállt a játék, ugyanis egy hazai szurkoló rosszul lett a lelátón. Miután a szurkolót ellátták, folytatódott a mérkőzés, a Newport County mindent egy lapra feltéve ment előre, de a Manchester United döntötte el a meccset a 94. percben, amikor a dán Rasmus Højlund kotor a kapuba egy kipattanót.

Győzelmével a Manchester United bejutott a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőben pedig a másodosztályú Bristol City vagy a Premier League-ben szereplő Nottingham Forest lesz az ellenfele.