Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Xabi Alonso a legesélyesebb arra, hogy átvegye Jürgen Klopp helyét a Liverpool kispadján. A szezon végén távozó német szakember erre tett utalást, amikor a Brentford elleni bajnoki előtt hosszasan méltatta a spanyol szakembert.

Jürgen Klopp januárban jelentette be, hogy nyolc és fél év után távozik a nyáron a Liverpooltól. A szurkolók egyértelműen azt szeretnék, ha a csapat korábbi sztárja, a játékosként világbajnok Xabi Alonso lenne Szoboszlai Dominikék új menedzsere, erre pedig minden esélye megvan, ugyanis sajtóhírek szerint a Leverkusennel idén fantasztikus szezont futó szakember a favorit a posztra. A Bayer Leverkusen jelenleg veretlenül vezeti a Bundesligát öt ponttal a német rekordbajnok Bayern München előtt.

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp távozásával új korszak kezdődhet a Liverpoolnál
Fotó: AFP

Nem véletlen, hogy Jürgen Klopp, a Brentford elleni hétvégi bajnoki előtti sajtótájékoztatón Xabi Alonsót dicsérte, sőt elmondása szerint a Liverpool nagyon jól járna vele.

"Xabi hihetetlen munkát végez, és ez most teljesen független attól, hogy mit pletykálnak. Ha nyolc héttel ezelőtt kérdeztek volna, akkor is mondom, hogy „atyaég!”. Az olyan dinoszauruszok, mint Carlo Ancelotti, José Mourinho, Pep Guardiola, talán én is ide tartozom, nem lesznek már itt a következő húsz évben. Jó, talán Mourinhi igen. Az új generáció már itt van, és Xabi kiemelkedik ebből a közegből" - méltatta lehetséges utódját a Liverpool edzője.

Bayer Leverkusen, Xabi Alonso
Xabi Alonso a legesélyesebb a Liverpool kispadjára
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

"Edzői családból származó, korábbi világklasszis futballista, és ez segíti. Már játékosként is kicsit olyan volt, mint egy edző. A futballja, a taktikája, az átigazolásai, mind kivételesek. Sokáig szerepeltem a Bundesligában, nekem elhihetik, hogy ez hihetetlenül lenyűgöző. Nem csupán a pontok száma, a mutatott játék is. Remek igazolásai voltak, pontosan azok, amelyekre szükségük volt, és ez igazán különleges munka".

Klopp szerint Xabi Alonso kivételes

Klopp szerint a Leverkusen képes lehet megnyerni a Bundesligát idén, sőt az Európa-ligát is, ami azért is érdekes kijelentés, mert ebben a sorozatban szerepel még a Liverpool is – írja a Magyar Nemzet.

"Ez most a Leverkusen nagy szezonja lehet, jó esélyük van még az Európa-liga megnyerésére is. Csak végig kell nézni a mezőnyön, és ténylegesen elmondható, hogy a favoritok közé tartoznak. Xabi nincs még hosszú ideje a szakmában, nehéz megállapítani, hogy ő maga szeretné mindig ebben a stílusban játszatni a csapatát, vagy ez inkább ennek a keretnek a sajátossága. De az edzői munkája egyértelműen kivételes" - fogalmazott Klopp.