Vágólapra másolva!
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool már a Bayer Leverkusen edzője, Xabi Alonso után "kémkedik" a hírek szerint. Szoboszlai Dominik csapata felderítőket küldött a német együttes Bayern München elleni (3-0) Bundesliga rangadóra, hogy nézzék meg a spanyol trénert.

Xabi Alonso után "kémkedik" a Liverpool

A Liverpool megkezdte kapcsolatfelvételt Xabi Alonsóval, ugyanis a spanyol edző a fő jelölt az angol csapat kispadjára Jürgen Klopp távozása után. Az angol klub máris felderítőket küldött az edző megfigyelésére - írja a sport.es.

Xabi Alonso (jobbra) elképesztő munkát végez a Leverkusen csapatánál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / AFP

Xabi Alonso elképesztő munkája felkeltette Európa legjobb csapatainak érdeklődését: 

többek között az FC Barcelona és a Bayern München is szeretné az edzőjének, ám úgy tűnik, hogy a Liverpool az, aki először tett lépéseket a megszerzésére.

A Liverpoolnál nagyon szeretnék, hogy Xabi Alonso legyen a csapat új menedzsere Jürgen Klopp távozása után. Ráadásul a hírek szerint az angol együttes nem csak az edzőre, de 

a Leverkusenben játsztó Piero Hincapiere, illetve a német foci egyik legnagyobb tehetségére, Florian Wirtzre is kivetette a hálóját.

A Leverkusennél bíznak Xabi Alonso maradásában 

Xabi Alonso érkezése ideális lenne Szoboszlai Dominikék számára, hiszen a spanyol szakember éveken át játszott a Liverpoolban, tehát remekül ismeri a klubot, valamint a támadó játékfelfogása, az általa alkalmazott taktika tökéletesen illene az angol csapathoz.

A hír egyébként már csak azért is érdekes, mert a német bajnokság éllovasának, a Bundesligát veretlenül vezető Leverkusennek a sportigazgatója, Simon Rolfes bízik a 42 éves edző maradásában.

Igen, biztos vagyok benne. Egyrészt a szerződése miatt, másrészt, mert nagyon jól érzi magát Leverkusenben. Tisztában van vele, milyen nagyon jó a csapatunk, és hogy a következő évre is milyen jók a kilátásaink."