Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain 3-3-as döntetlent ért el hazai pályán a magyar válogatott Loic Negóval felálló Le Havre csapatával szemben a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában, így a párizsi sztárcsapat továbbra sem biztosította még be története 12. bajnoki címét.

A párizsiak abban a tudatban léphettek pályára, hogy sorozatban harmadik bajnoki címüket megszerzik, amennyiben legyőzik a Parc des Princes stadionban a kiesés elől menekülő Le Havre csapatát. Az öt meccs óta nyeretlen kikötővárosi együttes – amelynek kezdőjében Loic Nego is helyet kapott finoman – finoman szólva sem várta jó előjelekkel a találkozót, ugyanis legutóbb 25 éve, 1999 októberében tudta legyőzni a PSG-t.

PSG, Loic Nego, Le Havre, Paris Saint-Germain
Loic Nego gólpasszt adott és kiharcolt egy tizenegyest a PSG otthonában
Fotó: AFP

Luis Enrique a közelgő BL-elődöntő miatt alaposan felforgatta csapatát, így többet között a szezon végén várhatóan távozó Kylian Mbappé, Gonalo Ramos, Gianluigi Donnarumma és Milan Skriniar is kimaradt a PSG kezdőjéből.

Nego-gólpassz a PSG otthonában

A párizsi sztárcsapat közel 75 százalékban birtokolta a labdát, ennek ellenére hatalmas meglepetésre a Le Havre szerzett vezetést a 19. percben, miután a felfutó balhátvéd, Christopher Operi mesteri labdát kapott Emmanuel Sabbitól, és laposan a hosszú alsóba lőtt. Alig tíz perccel később a hazaiak Bradley Barcola révén egyenlítettek, de a szünetre visszavette a vezetést a Le Havre, amiben kulcsszerepe volt a magyar válogatott focistának. Loic Nego tette sarokkal oda a labdát Andre Ayewnak, aki hatalmas erővel bombázott a kapu jobb oldalába.

Luis Enrique nem lehetett maradéktalanul elégedett a látottakkal, hiszen a párizsiaknak az első félidőben csupán egy kaput eltalált lövésük volt, így a spanyol szakember a szünetben becserélte Kylian Mbappét. Azonban hiába volt a pályán a franciák világbajnoka, a PSG tompán játszott és a vendégek szervezett védekezésével szemben nem tudott komoly helyzetet kialakítani. 

A 61. percben aztán még nehezebb helyzetbe került a Paris Saint-Germain, miután Nego kiharcolt egy tizenegyest, amit Abdoulaye Toure magabiztosan értékesített.  Achraf Hakimi góljával a hajrára ismét visszajött a meccsbe a PSG. Az utolsó percekben beszorította ellenfelét a hazai csapat, és az utolsó percekben Goncalo Ramos fejesgóljával otthon tartott egy pontot.

PSG, Goncalo Ramos
Ramos az utolsó pillanatban megmentette a PSG-t a bukástól
Fotó: AFP

Mindez azt jelenti, hogy a listavezető Paris Saint-Germain 12 pontosra növelte előnyét, de matematikailag csupán május 12-én, a Toulouse ellen biztosíthatja be legközelebb története 12. bajnoki címét. Ám amennyiben a Monaco vasárnap nem tud nyeri a Lyon otthonában, úgy a PSG játék nélkül ünnepelheti újabb sikersorozatát.

Francia Ligue 1, 31. forduló
PSG-Le Havre 3-3 (1-2)
gólszerző: Barcola (29.), Hakimi (78.), Ramos (90+5), illetve Operi (19.), A. Ayew (38.), A. Toure (61.)