Vágólapra másolva!
Az osztrák válogatott szövetségi kapitányával tárgyal a Bayern München, ezt maga Ralf Rangnick erősítette meg. Az Ausztriával Európa-bajnoki szereplésre készülő edző Thomas Tuchel helyét veheti át Münchenben.

A Bayern érdeklődéséről Ralf Rangnick beszélt egy osztrák lapnak, és elmondta, a szövetséggel muszáj volt közölnie a bajorok érdeklődését, ugyanis szerződésben áll velük. A Bayern szezon közben menesztette Thomas Tuchelt, akinek Lőw Zsolt is az egyik segítője Münchenben, de csak a szezon végén kell majd távozniuk.

Ralf Rangnick
Ralf Rangnick egyelőre csak az osztrák csapatra koncentrál
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / firo Sportphoto

A 65 éves Rangnick nem zárta ki, hogy elvállalja a bajor klub irányítását, de a hírek szerint komoly feltételei vannak, német lapok szerint korlátlan beleszólást szeretne a müncheni igazolásokkal kapcsolatan, ezt pedig nem biztos, hogy túl jó néven veszik a klubvezetők.

Rangnick elmondta, tájékoztatta az osztrák szövetséget a megkeresésről, hiszen nagyon bizalmas a viszonyuk, de egyelőre az osztrák válogatottra koncentrál.

„Teljes mértékben az Európa-bajnokságra koncentrálunk, nagyon jól érzem magam itt. Jelen pillanatban nincs okom a váltáson gondolkodnom teljes mértékben” – mondta Rangnick, aki szerint csak akkor fog majd mérlegelni, ha a bajorok azt mondják, őt akarják, erre pedig még nem került sor, így csak ezt követően teszi fel magának a kérdést, ő mit szeretne valójában.

Rangnick hét hónapig volt a Manchester United a 2021-22-es szezon végén, majd Ausztria szövetségi kapitánya lett, elméletileg a nyárig szólt volna a szerződése, de az EB-kijutással meghosszabbodott a 2026-os világbajnokságig.

Manchesterben nem sült el túl jól a kinevezése, az angolok Erik ten Hag kinevezése után Rangnicknak a novemberi szerződtetésekor is felajánlott, két évre szóló tanácsadói pozíciót tartotta fenn a manchesteri klub, de kiderült, ebben a minőségben sem folytatta a munkát a klubnál.

Az osztrák válogatott előző kapitánya, Franco Foda azután mondott le posztjáról márciusban, hogy a csapat világbajnoki pótselejtezőn alulmaradt Walesszel szemben.
 

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.