Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén a Győr 1-0-ra kikapott a Szeged csapatától az ETO Parkban, ezzel Kuznyecov Szergej együttese nem tudta visszaelőzni a második Vasast, ráadásul a győzelmének köszönhetően a Szeged is megérkezett a feljutásért vívott harcba.

A találkozónak komoly tétje volt, ugyanis a listavezető Nyíregyháza mellett a Vasas és a Győr a két legesélyesebb csapat a feljutásra, negyedik helyen viszont ott van még a Szeged, amelynek megvan arra az esélye, hogy megkavarja a dolgokat.

A forduló előtt a második Vasas három ponttal előzte meg a harmadik Győrt, azonban az angyalföldi csapat elveszítette a Nyíregyháza elleni rangadót, így egy esetleges Szeged elleni győzelemmel a Győr beérhette volna a fővárosi csapatot. 

Azonban a Szegedet sem lehet kihagyni a képletből, a szerb Alekszandar Sztevanovics együttese ugyanis csak három pontra volt lemaradva a harmadik Győrtől, így egy esetleges vendéggyőzelemmel máris háromcsapatosra bővült volna a harc a maradék egy feljutó helyért. 

Az esélyeket nehéz volt megjósolni. A Győr a legutóbbi két meccsét megnyerte az ETO Parkban, a Szeged viszont a szezonban lejátszott 14 idegenbeli meccséből még egyet sem veszített el.

A találkozót a Győr rendkívül intenzíven kezdte, Kuznyecov Szergej együttese magasan letámadott és több nagy helyzetet is kialakított a Szeged kapuja előtt. A vezetést azonban nem tudta megszerezni a hazai csapat, a hidegzuhany pedig a 21. perc elején jött, amikor egy gyönyörű támadás végén a Szeged tudott betalálni. A balról befelé húzó Papp Áron kényszerítőzött egyet Borvető Áronnal, a visszakapott labdát pedig Papp higgadtan elrúgta a kapujából kimozduló Ruisz Barnabás mellett (0-1). 

A folytatásban a Szeged mélyen védekezett, a Győr próbált irányítani, de a labdabirtoklási fölénye helyzetekben nem mutatkozott meg. Az ETO-szurkolók aztán az első félidő végén elvesztették a türelmüket és kórusban harsogták a "k*rva gyenge" rigmust. 

A második félidőben a Győr óriási energiákat mozgósított a fordítás érdekében, a Szeged pedig mélyen védekezett és kontratámadásokkal próbált veszélyeztetni. 

A 63. percben pont egy ilyen akció végén kis híján növelte az előnyét a Szeged. 

Egy labdaszerzés után a gólszerző Papp Áron ugratta ki Borvető Áront, aki egyedül törhetett kapura, eltolta a labdát Ruisz Barnabás mellett, de éles szögből csak a bal kapufát tudta eltalálni. 

Az ETO első komoly helyzetére a 70. percig kellett várni, ekkor a korábbi ferencvárosi játékos, Michal Škvarka lőtt kapura 19 méterről, a bombája megpattant egy szegedi védőn, de Molnár-Farkas Tamás ki tudta piszkálni a léc alól a labdát.

A 83. percben már ziccere is volt a Győrnek. Egy jobb oldali beadás után nem tudtak felszabadítani a vendégek, a labda az érkező Claudiu Bumba elé került, a román támadó azonban hét méterről, fél fordulatból a kapu mellé lőtt. 

Ezt követően ismét elszakadt a cérna győri szurkolóknál, akik a "k*rva gyenge" rigmust megtoldották a "mi a f*sz van" skandálásával. 

Négy perccel később újabb nagy helyzetet hagyott ki a Győr. Csontos Dominik húzott el a bal oldalon, a középre tett labdájára Nenad Lukics érkezett, de a korábbi kispesti támadó hét méterről jócskán a kapu fölé lőtt. 

A hajárban és a hatperces hosszabbításban a Győr még ment előre, de Kuznyecov Szergej együttese valószínűleg akkor sem rúgott volna gólt, ha reggelig tart a mérkőzés. 

A Szeged végül egygólos bravúrgyőzelmet aratott, ezzel idegenben továbbra is veretlen az idei szezonban. Az eredmény pedig azt jelenti, hogy a Győr nem tudta visszaelőzni a második Vasast, ráadásul a győzelmének köszönhetően a Szeged is megérkezett a feljutásért vívott harcba. 

Merkantil Bank Liga, 29. forduló:
ETO FC Győr-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1 (0-1)
gólszerző: Papp Á. (21.)

Az élcsoport állása: 1. Nyíregyháza Spartacus FC 67 pont, 2. Vasas FC 57, 3. ETO FC Győr 54 (17 győzelem), 4. Szeged-Csanád Grosics Akadémia 54 (14)

Pontazonosság esetén az NB II-ben nem az egymás elleni eredményeket veszik alapul, hanem:

  • a bajnokságban elért több győzelmet; 
  • a bajnoki mérkőzések gólkülönbségét; 
  • a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gólt; 
  • az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbségét; 
  • az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbségét; 
  • a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezést; 
  • a sorsolást.