Vágólapra másolva!
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság 44. fordulójában a Blackburn Rovers hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Sheffield Wednesday csapatától. A találkozó utolsó gólja egy olyan öngól volt, amihez hasonlót nagyon ritkán látni.

A vendégek már a 6. percben vezetést szereztek a kiesési rangadón, ám néhány perccel később a magyar származású Sammie Szmodics kiegyenlített. A magyar helyett végül az ír válogatottat választó, és márciusban oda meghívást nyerő Szmodicsnak ez már a 25. találata volt az idei bajnokságban, amivel fölényesen vezeti a Championship góllövőlistáját. A második félidő elején aztán a Sheffield Wednesday ismét megszerezte a vezetést, a 64. percben pedig el is dőlt a mérkőzés egy nem akármilyen öngóllal.

Blackburn Rovers
Aynsley Pears és Dominic Hyam hihetetlen öngólt hozott össze
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Elképesztő öngólt szerzett a Blackburn Rovers

A Blackburn védője, Dominic Hyam ártalmatlan szituációban passzolta haza a labdát a kapusának, ám Aynsley Pears olyan szerencsétlenül ért abba bele, hogy a lábáról hátrafelé pörgött, egyenesen be a saját kapujába. A találat a lenti videón 1:29-től látható. A felvételen látszik, ahogy a Blackburn játékosai összeomlottak a döbbenetes öngól láttán, Pears pedig elégedetlenül nézett a védőjére, mintha őt hibáztatná.

Óriási a csata a feljutásért és a kiesés elkerüléséért

A Sheffield Wednesday számára rendkívül fontos volt a győzelem, ezzel ugyanis két fordulóval a Championship idei szezonjának vége előtt kiléptek a 22-24. helyezetteket tartalmazó kiesőzónából. A Blackburn 49 ponttal a 19., a Sheffield 47 ponttal a 21. helyen áll a tabellán, a már kieső pozícióban álló Birmingham City 46 pontos.

Az angol másodosztályban négy csapat – a Leicester City, az Ipswich, a Leeds United és a Southampton – harcol az automatikus feljutás érő első két helyért. A Championshipben az első két helyen végző együttes feljut a Premier League-be, míg a 3-6. helyezettek osztályozót játszanak a harmadik, feljutást érő pozícióért. Kedden este a 91 pontos Leicester a 84 pontos Southamptont fogadja, míg az egy meccsel többet játszó Leedsnek 90, az Ipswich-nek 89 pontja van. Az 5-6. helyen minden bizonnyal a West Bromwich Albion és a Norwich City fog végezni.

Kapcsolódó cikkek