Vágólapra másolva!
Nem mentette meg a kupagyőzelem Massimiliano Allegri állását, azaz a Juventus edzőjének minden körülmények között ajtót mutatnak, már az utódja is megvan.

Hiába győzte le Juventus 1-0-ra az Európa-liga-döntőre készülő Atalantát a Coppa Italia szerdai döntőjében, a torinói klub tulajdonosai nem gondolták meg magukat, és immár a véglegesnél is véglegesebb, hogy Massimiliano Allegri vezetőedző legkésőbb a Serie A 38. fordulóját követően új állás után nézhet.

A szinte mindig nagyon jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano információi szerint egyetlen nyitott kérdés maradt az üggyel kapcsolatban: mégpedig az, hogy megvárják-e Allegri kirúgásával a bajnokság utolsó két fordulóját, vagy azonnal ajtót mutassanak neki?

A Juventus számára két mérkőzés van hátra a bajnokságból: május 20-án Bolognában kell pályára lépniük, míg az utolsó, 38. fordulóban a Monzát fogadják. A tét a Juventus léptékeivel mérve nem túl nagy: ugyanis az, hogy a csapat hol végez a 3-5. hely között, senkit nem érdekel klubnak, ahol hazai szinten csak a bajnoki cím megszerzés bír jelentőséggel. Minden más kudarcnak számít.

Már az utód is ki van nézve

A Juventus az elmúlt években rendre a rutinosabb edzők közül válogatott, a sorból csak a legendás középpályás, Andrea Pirlo lógott ki, aki jól meg is égett a torinói kispadon. Így most némileg meglepő, hogy Fabrizio Romano szerint a pályája elején járó Thiago Mottát szemelték ki Allegri utódjául. Pikáns részlet, hogy a brazilból lett korábbi olasz válogatott focista jelenleg éppen azzal a Bolognával ír történelmet, amellyel a Juve versenyt fut a dobogóért.

SSC Napoli v Bologna FC - Serie A TIM, Thiago Motta,
Thiago Motta lesz a Juventus következő edzője?
Fotó: NurPhoto via AFP

 A romagnaiak számára a bronzérem óriási eredmény lenne, hiszen a fénykorát az 1930-as években élő csapat utoljára 1967-ben állhatott a dobogón a Serie A-ban. Motta vezetésével fennállása során először a Bajnokok Ligájába is bejutott a csapat, így érhető módon mindent meg fognak tenni, hogy a Stadio Dall'Arában tartsák. Ami nem lesz könnyű, mert, ha az embert Olaszországban a Juventus hívja, arra nem nagyon lehet nemet mondani.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30