Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapatának ultrái egy német harmadosztályú bajnokin petárdával okoztak sérülést, majd provokáltak tömegverekedést és támadták meg az általuk támogatott klub játékosait.

A harmadosztályú német labdarúgó-bajnokság múlt heti, 37. fordulójában az Arminia Bielefeld hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott a Hallescher FC ellen. A két szezonnal ezelőtt még a Bundesliga élvonalában szereplő Bielefeld ezzel bebiztosította a bennmaradását a harmadosztályban, a Halle kiesése pedig eldőlt, és a csapat a következő idényben a Regionalligában folytatja. A találkozónak emiatt különösen feszült volt a hangulata, és a vendégek szurkolói segítségül is hívták a velük jó viszonyt újpesti drukkereket.

Újpest FC, Fradi-Újpest, Újpest-szurkolók,
Az Újpest drukkerei ezúttal Németországban "szurkoltak"
Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Újpest szurkolói megtámadták az általuk "támogatott" Hallescher játékosait is

A Mitteldeutsche Zeitung pénteken arról számolt be, hogy az "Ujpest Fans Hooligans" feliratú, fehér pólót viselő magyar ultrák a kezdés előtt érkeztek meg a vendégek szektorába, majd nem a szurkolásban vettek részt, hanem 

egy petárda eldobásával jelentkeztek, amivel állítólag megsebesítettek egy rendezőt. Majd a mérkőzés után a fehér pólós huligánok berohantak a pályára, és összecsaptak a rendezőkkel, majd a Hallescher (azaz az általuk "támogatott" csapat) játékosaival. 

A hírek szerint a vendég focistákat megtámadták, Jonas Nietfeld csapatkapitányt pedig meglökték a dulakodás során, mielőtt a rendőrség is közbelépett volna – írta a csakfoci.hu is.

„Természetesen elfogadhatatlan, hogy saját játékosainkat megtámadták – áll a Hallescher FC közleményében, amely hozzátette, nincs konkrét információja arról, hogy a fehér pólós szurkolók melyik csoporthoz tartoztak. – Nem tudjuk ellenőrizni, hogy ki vesz jegyet és ki adja ki magát szurkolónak. Ezért 

nem tudjuk és nem is akarjuk átfogóan értékelni ezt a helyzetet, és nem is tudunk és nem is akarunk részletesen nyilatkozni róla. 

A HFC a szurkolói szcénával való intenzívebb együttműködést és párbeszédet szorgalmazza. Párbeszédeket és figyelemfelkeltő intézkedéseket fognak folytatni a békés és tiszteletteljes viselkedés tudatosítása érdekében."

Mint ismert, az Újpest FC szervezett szurkolói csoportjai nem lesznek ott a Groupama Aréna lelátóján az OTP Bank Liga 33. utolsó fordulójában a Ferencváros elleni, vasárnapi bajnoki rangadón – úgy tűnik, néhányan ehelyett egy németországi focimeccsen próbálták levezetni a feszültségüket.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30