Vágólapra másolva!
Szombat este drámai végjátékban dőlt el a bronzérem sorsa a labdarúgó OTP Bank Ligában. A Fehérvárnak hazai pályán kellett volna legyőznie a Diósgyőrt a bronzérem megszerzéséhez. Bartosz Grzelak együttese sokáig próbálta feltörni a miskolci csapat védelmét, de a 90. percig nem járt sikerrel. Akkor aztán a Vidi megszerezte győztesnek hitt gólt, azonban hosszas videózás után a találatot les miatt érvénytelenítették, így végül a Puskás Akadémia végzett a harmadik helyen, amely hazai pályán kiütötte a Debrecent.

A találkozó 26 percében a Vidi kis híján vezetést szerezett, amikor Mamoudoufejelt védhetetlen gólt. Azonban a francia támadó gólját videózás után érvénytelenítette Karakó Ferenc játékvezető. 

A szünet után nagyobb fokozatra kapcsolt a Fehérvár, majd Bartosz Grzelak vezetőedző középpályások helyett támadókat hozott be, ezzel is növelve az esélyét a gólszerzésnek. Lüktető volt a játék, a hazai csapatnak akadtak tiszta lövőhelyzetei, de nem voltak pontosak a lövések. 

A 90. percben aztán jött a dráma Székesfehérváron. A 90. percben a norvég Tobias Christensen lövése felperdült egy diósgyőri védő lábán, a hosszú saroknál viszont érkezett Nikola Szerafimov, aki közelről a kapuba kötorta a labdát. 

Ebben a pillanatban úgy tűnt, a Fehérvár megszerzi a bronzérmet, azonban a találatot hosszas videózás után visszavonták, ezzel a Puskás Akadémia végzett a harmadik helyen, amely hazai pályán kiütötte a Debrecent.

Millimétereken múlt a Vidi bronzérme
Fotó: M4Sport.hu

 „Svédországból érkezem, ahol huszonötezer az átlagnézőszám, itt kint volt ötezer ember. 

Hat kamera vizsgálta a VAR-döntéseket. Ilyen szituációban minden milliméter számít, és azt gondolom, ha kérdéses, és nem tudják eldönteni, hogy gól vagy nem gól, akkor annak gólnak kell lennie. 

És ezért van párezer ember átlagban a stadionokban, míg Svédországban huszonötezer VAR nélkül. Ezek fontos kérdések a magyar labdarúgást érintően, amelynek én is részese vagyok" – mondta a mérkőzés után az M4 Sport kamerája előtt Bartosz Grzelak, a Vidi edzője, aki leszögezte, hogy csapata nagyot lépett előre a szezon során, ami jó alapot jelenthet a Konferencia-liga selejtezőjében.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30