Vágólapra másolva!
Az idei Világkupa-viadalok alapján három magyar, Lázár Zoltán, Dobrovitz József és Bozsik József is bekerült a legjobb tíz közé, így részt vehetnek az októberben rajtoló fedettpályás - szaknyelven fedeles - négyesfogathajtó sorozatban.

A hat "téli" viadalból minden résztvevő három állomáson indul, s a legjobb hat az április közepén Göteborgban sorra kerülő döntőben ismét összeméri a tudását.

A hannoveri nyitófordulóban (október 23.) mindhárom magyar hajtó érdekelt lesz.

A csapatban világbajnok, egyéniben ezüstérmes Lázár Zoltán elmondta, versenyzőtársaitól úgy értesült, hogy a nemzetközi szövetség (FEI) már döntött a tavalyi kecskeméti vb-n egyéniben győztes német Michael Freund doppingügyében, de egyelőre nem hozta nyilvánosságra a határozatot.

- Az mindenesetre biztató, hogy hétvégi találkozásunkkor Freund nem tűnt vidámnak. A FEI legutóbb azt ígérte, jövő csütörtökig nyilvánosságra hozza az ítéletet, amely akár azt is eredményezheti, hogy a csapat mellett egyéniben is világbajnoknak vallhatom magam - mondta Lázár.

A magyarországi vb-n Freund Mary nevű lovának szervezetében az A és B próba egyformán kimutatta a nyugtatóként használt valeriánsavat.

A fedeles Vk-sorozat programja (zárójelben a magyar indulók): október 23.: Hannover (Bozsik József, Dobrovitz József, Lázár Zoltán) november 19.: Stuttgart (Dobrovitz, Lázár) november 26.: Stockholm (Bozsik, Lázár) december 10.: Genf (Bozsik) december 26.: Mechelen (Dobrovitz) január 22.: Lipcse április 15.: Göteborg (döntő)