Vágólapra másolva!
Szekeres Nóra és László Attila nyerte az immáron 10. alkalommal megrendezésre került jet-ski star-kupát.

A Dunaharaszti Universum Vízisport Centrum jet-ski- és vízisíparadicsom már a tizedik éve biztosít helyszínt a hazai sztárok jet-ski-versenyének.

Idén az időjárás is kedvezett a 2006. évi Brokernet jet-ski star-kupa résztvevőinek. A csütörtöki edzés- és a pénteki versenynapon is igazi kellemes nyári, pálmafás, tengerparti beach hangulat uralkodott, ezért több mint félszáz előadóművész, sportoló, újságíró és tévés személyiség mérte össze tudását a játékos hangulatú versenyen. Megjelentek többek között Dér Henrietta (Sugarloaf, Megasztár), Dudás Bernadett (CKM), Bea asszony, Oláh Noémi (Miss Hungary), Horváth Éva (Fiesta), Szalay Balázs, Edvin Marton, Noszály Sándor, Kendefi Gábor, Szentgyörgyi Romeo, a Rippel fivérek, Győzike, Balog Zoltán, Lisztes Krisztián, Gajdos Tamás, Fekete Pákó, Ganxta Zolee, Kecskés Tibor (Kefír), Csordás Tibor (Fiesta), David Merlini, Árpa Attila, Kőváry Tamás, Radó István (Radó Rally Team), Herczeg Zoltán (divattervező), Borsa Miklós, Erdős János (artista), Tóth Zoltán (RTL Klub, Autómánia) és Fenyvesi Attila (Inflagranti) is.

Az előfutamok után Nick Árpád kápráztatta el a publikumot, aki új világszámot mutatott be, derékig a vízben állva kötéllel két teljes gőzzel dübörgő 150 LE-s jet-skit tartott meg több mint 1 percig.

A döntő előtt bemutatkoztak a Magyar Jet-Ski Szövetség junior versenyzői is, akik házi versenyét Ski kategóriában a 15 éves Bilek Levente nyerte, aki jelenleg az Európa-bajnokság ski junior kategóriájában a 4. helyen áll, második helyezést ért el a 13 éves magyar színekben versenyző osztrák Manuel Nöbauer, aki tavaly ski junior kategóriában világbajnoki 2. helyezett. Bronzérmet szerzett a 13 éves Tóth Dominik, aki 2005. évben a Novice ski-X2 kategória bajnoka volt és negyedik lett az idén először versenyző 10 éves Sümegi Martin.

A juniorok Runabout kategóriájában a dobogó legmagasabb fokára a 15 éves Heller Éva állhatott, aki az augusztusi felnőtt női világbajnokságra készül, a 12 éves Geiger Ivett, a 11 éves Kurinka Richárd és a 11 éves Bujdos Alexandra előtt.

A döntőben éles küzdelem folyt, néha tizedmásodpercek döntötték el az egyes helyezéseket.

A 2006. évi Brokernet jet-ski star-kupa végeredménye:

Női slalom: 1. Szekeres Nóra, 2. Nazan Eckes (Németország), 3. Molnár Ildikó
Férfi slalom: 1. László Attila, 2. Dr. Grigalek Gábor 3. Szabó Péter

Czeller Béla, a szövetség elnöke adta át a serlegeket, érmeket és különdíjakat a jet-ski-verseny győzteseinek és helyezettjeinek, s hivatalosan bejelentette, hogy a tavalyi kimagasló Eb-, vébéeredmények alapján hazánk elnyerte a 2006. évi jet-ski világbajnokság, Európa-bajnokság és rally jet Európa-bajnokság döntő futamának rendezési jogát szeptember 7-10. között, s meghívta a versenyzőket a szeptember 10-i, a vb-döntő előtt megrendezésre kerülő star-kupára.