Vágólapra másolva!
Kilenc ország legjobbjai vesznek részt a szombati Budapest Openen, a karatésok kilencedik alkalommal kiírt nyílt bajnokságán, amely egyben válogató is az október 12. és 15. közötti finnországi világbajnokságra.

Az ELMŰ Népfürdő utcai sportcsarnokában délelőtt 10 órától zajló eseményen, amely az új szezon első karatés rendezvénye, mintegy 400 versenyző méri fel tudását. Az indulók között lesznek Ausztria, Belgium, Csehország, Irán, Montenegró, Románia, Szlovákia, Ukrajna és természetesen Magyarország legjobb karatésai.

Magyar Karateszövetség honlapjahttp://www.karate.hu/hirek.php?p=10&id=26&gr=2

Irán várhatóan a komplett felnőtt női válogatottjával vesz részt, de rajtuk kívül is lesznek szép számmal favoritok. Többek között a 2005-ös Budapest Open-bajnok, S. Kovács Ádám (Maccabi Vívó és Atlétikai Club, 65 kg), akit egy vírusos megbetegedés legyengített ugyan, de mindenképpen rajthoz akar állni a nemzetközi tornán. S.Kovácsnak az ez évi Eb-bronzával, valamint 2004-es vb-ezüstjével amúgy bérelt helye van a tamperei világbajnoki csapatban, míg Guba Milán (ARASHI, plusz 80 kg) az Olasz Openen elért második helyével harcolta ki a finnországi utazás lehetőségét.

Ugyanakkor a vb-szereplés a tét a Budapest Open tavalyi legjobbjai: Szebeni József (HKA-FIGHTER, 60 kg), Papp Miklós (KRSE, 75kg) és Ruzsinszki György (HKA-FIGHTER-Szarvasi Mozzarella, 70 kg) számára. Szintén versenyben van még a vb-startért küzdők között Czimmer Péter (Patina, 70 kg), valamint Gazdag Ádám (Karate Klub Sporting Budo, 80 kg), a nőknél pedig Zsigmond Krisztina (TTC Yama, 60 kg) és Hegedűs Csilla (HKA-Fighter, 60 kg) próbálja megszerezni a tamperei kvalifikációt.