Vágólapra másolva!
Idén is népes és igen erős mezőny jön össze a díjlovagló-Világkupa magyarországi fordulójára: a kaposvári Lovas Akadémián péntektől vasárnapig tizenkét nemzet ötven lovasa és ötvenöt lova vetélkedik egymással. A programban tíz versenyszám szerepel, s a legjobb lovasok között 3,5 millió forint pénzdíjat osztanak szét.

Ahogyan azt az elmúlt években megszokhattuk, idén is jó néhány világsztárt láthatnak a nézők a kaposvári Lovas Akadémián. A díjlovagló négyszögben itt lesz az aacheni világjátékok egyik döntőse, a brit Wayne Channon, az ugyancsak brit Fiona Bigwood, a tavalyi győztes dán Lone Jörgensen s több német, osztrák és ukrán klasszis is. Külön érdekesség, hogy még a Holland-Antillákról is érkezik lovas hazánkba.

A háromnapos viadalon a külföldi indulók mellett természetesen szinte a teljes hazai élvonal képviselteti magát. Az elmúlt év legeredményesebb magyar résztvevője, Dallos Zsófia és a többi válogatott sportoló ezúttal is szeretné felmérni, mire elég a tudása ebben a mezőnyben. Dallos tavaly a nagydíj-kűrben hatodik lett, a kisdöntőben pedig az előkelő harmadik helyet érdemelte ki.

A nagy indulói létszám miatt várhatóan most is reggeltől késő estig tart majd a napi program, a versenyzőkre pedig a már megszokott számok várnak. Újdonság viszont, hogy ezúttal az utánpótlás is bizonyíthat: idén először junior nemzetközi egyéni és csapatversenyt is rendeznek a Világkupa-forduló keretein belül. A versenyben a szombat délutáni nagydíj és a vasárnap délutáni, immár Világkupa-pontkért menő zenés kűr ígéri a legtöbb izgalmat. Az összdíjazás 3,5 millió forint, és számos értékes különdíj is gazdára talál. A kísérőprogramokat a jövő évi kaposvári lovastorna Európa-bajnokság jegyében rendezik, s a belépés idén is ingyenes.

A Világkupa programja:

péntek:
08.00 - Junior csapatverseny
11.00 - Szent György-díj
15.00 - Intermediaire II. feladat

szombat:
08.00 - Junior egyéni verseny
11.00 - Intermediaire I. feladat
15.00 - Nagydíj

vasárnap:
07.30 - Junior zenés kűr
10.30 - Intermediaire I. zenés kűr
13.00 - Nagydíj speciál
16.00 - Nagydíj zenés kűr - világkupa-minősítő