Vágólapra másolva!
Az Indiana fölényes győzelmet aratott Bostonban, így a Pacers a továbbjutás küszöbén van az NBA rájátszásának első körében. Nyugaton a Houston legyőzte a Los Angelest, így a texasiak 2-1-re alakították a párharc állását.

Al Harrington és Jonathan Bender a kispadról beállva egyaránt 19 pontot szórt, így nagymértékben nekik köszönhetik a vendégek a győzelmet. Az Indiana zsinórban 6 rájátszásbeli meccset bukott el Bostonban, ebből az utolsó hármat a tavalyi első körben elszenvedett vereség alkalmával, volt tehát miért visszavágni. Most azonban esélyt sem hagytak a Celticsnek, és ez a 23 pontos vereség a Boston legsúlyosabb otthoni kudarca a rájátszásokat tekintve.

A Houston a Bostonnal ellentétben kihasználta a hazai pálya előnyét, és 2-1-re szépített a Los Angeles ellen. A hazaiak 13 pontos előnyt adtak le, így a negyedik negyedben 90-86-ra már a Lakers vezetett, ekkor azonban Jao Ming és Steve Francis a hátára vette a csapatot, és egy 12-5-ös rohammal megfordították az állást. Ráadásul az idegek is kötélből voltak a Houstonnál, ugyanis az utolsó 25 másodpercben hatból öt büntetőt bedobtak. Jao Ming dupla duplát ért el (18 pont, 10 lepattanó), de nem maradt el tőle a rivális center O'Neal sem (25 pont, 11 lekapott labda), a Lakers negyvenhárom százalékos dobóteljesítménye azonban kevés volt a sikerhez.

Keleti főcsoport, negyeddöntő:
Boston Celtics-Indiana Pacers 85-108
Legjobb dobók:
Davis 16, Atkins 12, illetve Harrington 19, Bender 19, Artest 15
az állás: 3-0 az Indiana javára

Nyugati főcsoport, negyeddöntő:
Houston Rockets-Los Angeles Lakers 102-91
Ld: Francis 27, Mobley 21, Jao Ming 18, illetve O'Neal 25, Bryant 21, Malone 18
az állás: 2-1 a Los Angeles javára