Szemeteskukát dobtak a pályára a szurkolók a csaló baseballcsapat meccsén - videó

Houston Astros v Los Angeles Angels GettyImageRank2 american league national league Horizontal SPORT BASEBALL
ANAHEIM, CALIFORNIA - APRIL 05: A member of the Los Angeles Angels grounds crew removes an inflated plastic trash can thrown on to the field during the sixth inning against the Houston Astros at Angel Stadium of Anaheim on April 05, 2021 in Anaheim, California. Harry How/Getty Images/AFP (Photo by Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A hétvégi oaklandi mérkőzés után ezúttal Los Angelesben érte atrocitás a profi baseball-ligában (MLB) szereplő Houston Astros csapatát.

A Los Angeles Angels–Houston Astros mérkőzés hatodik, egyben utolsó inningjében előbb egy nagy méretű műanyag kuka tűnt föl az Angel Stadium egyik lelátóján, majd nem sokkal később egy felfújható kuka landolt ugyanott.

Előbb megmutatták a műanyag kukát:

Majd bedobták a pályára a felfújhatót:

"Rengeteg gyűlölködésben van részünk az ellenfelek szurkolóinak részéről. De vajon hányan vannak a lelátókon, akik még soha nem tettek semmi rosszat? Ki nem csalt egy teszten, vagy az élete bármelyik pontján? Persze más, ha valaki egy bura alatt él, de szerintem senki nem így él. Megfizettük már az árát. Néha mindenkinek magába kellene néznie, mielőtt másokat szidalmaz. Szomorú, amikor ilyen dolgokat kell hallanunk. A lelátókon ülnek gyerekek is, akik közül néhány követik a szüleik példáját. Ez szomorú. Az emberek olykor hibáznak, mi megfizettünk már a mi hibáinkért, úgyhogy remélem, lassan békén hagynak végre bennünket" – kesergett a 7-6-ra elveszített meccs után az Astros igazgatója, Dusty Baker.

A 2017-es World Series-győztes, azaz MLB-bajnok Astros kálváriája azt követően kezdődött, hogy kiderült, az edzői stáb legalább két éven át, 2017-ben és 2018-ban egy külön stábot állított rá az ellenfelekre, hogy azok begyűjtsék a rivális csapatok titkos jelzéseit, mellyel a pályán lévő játékosok üzennek egymásnak, például egy-egy dobás előtt. Az ellenfelek jeleinek figyelése önmagában még nem csalás, az viszont már igen, hogy ehhez egy zárt láncú videorendszert is kiépítettek, a kispadról pedig különféle jelzésekkel – például egy szemetes kukán – dobolva jelezték az Astros ütőinek, hogy milyen típusú dobást várjon az ellenféltől.