Vágólapra másolva!
Elképesztő baleset történt a Baltimore Orioles - Texas Rangers amerikai baseballmeccsen. A texasiak játékosát, Josh Smith-t egy több mint száznegyven km/h-val megdobott labda pont az állán találta el.

Az ijesztő jelenet a hét elején történt, amikor a Baltimore Orioles és a Texas Rangers csapott össze az amerikai profi baseballligában (MLB) - derült ki a TMZ oldaláról.

Josh Smith a földre esett a gyilkos dobás után Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Richard Rodriguez

A harmadik inning közepén történt az eset. A Texas dobójátékosa, Danny Coulombe egy 89 mérföld/órával (143 km/h) megdobott labdát dobott Josh Smith felé

Smith nem tudott időben elmozdulni a labda elől, és elemi erővel a játékos állán találta el az ütőjátékost a játékszer. A férfinek vérezni kezdett az álla.

A kórházi kezelés után Smith már jobban van, és úgy néz ki, hogy hamarosan visszatér a pályára.

Magyarországon a baseball még kevésbé ismert labdajáték, holott világszerte nagyon sokan rajonganak a sportágért: a világbajnoki döntőt több mint hatvanmillió ember követte, míg Japán Korea elleni mérkőzését csak Japánban hatvanmillióan nézték.

A gyors gondolkodást és a csapatmunkát erősítő sportág alapjai nagyon hasonlítanak egy régi magyar labdajátékra is. Az Origo a Sport TV szakkommentátorával, Birinyi Miklóssal járta körül a tengerentúlon és Ázsiában is óriási népszerűségnek örvendő sportág szabályait és jelenlegi helyzetét. Cikkünket ide kattintva olvashatják el.