Vágólapra másolva!
Újabb vereségével biztossá vált, hogy az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő New York Yankees nem lesz ott a rájátszásban.

A 27-szeres rekordbajnok vasárnap 7-1-re kapott ki az Arizona Diamondbacks csapatától, ami után eldőlt, hogy 2016 után először nem jut túl az alapszakaszon. Ráadásul fennáll a veszélye, hogy 1992 óta először fogja úgy zárni a szezont a csapat, hogy több veresége lesz, mint győzelme. Jelenleg 78-77-es mérleggel áll a Yankees, vagyis a hátralévő hét meccséből még legalább hármat nyernie kellene, hogy ne ismétlődjön meg a több mint harmincéves kudarc. A negatív rekord azonban szinte elkerülhetetlen, ugyanis az említett '92-es szezon óta egyszer sem zárt 84 győztes meccsnél kevesebbel.

A csapat legnagyobb sztárja, Aaron Judge pályafutása során másodszor nem tudott bejutni a playoff-ba, majd amikor arról kérdezték, milyen kilátásai vannak a csapat jövőjét illetően, akkor cseppet sem finomkodott.

Szóval most egy kicsit más lesz így a holtszezon, de így több időnk lesz legalább a munkára és a felkészülésre. Sokat kell dolgoznunk és sok mindenben kell javulnunk. Nagyon sok olyan dolog történik itt, amin muszáj lesz változtatni" – fakadt ki a meccs után Judge, aki tavaly 360 millió dolláros szerződést kötött a klubbal.

Aaron Judge és a New York Yankees számára véget ért a szezon Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Sarah Stier

A Yankees-nek idén összesen 37 sérültje volt, ami jócskán rányomta a bélyegét a csapat gyenge teljesítményére. A 31 éves csapatkapitány, Judge, aki tavaly 61 éves rekordot döntött meg azzal hogy egy szezonon belül 62 hazafutást ütött, idén csupán 35-nél tart.