Meghalt az amerikai sportvilág egyik legnagyobb legendája

Boston Red Sox v New York Yankees American League GettyImageRank2 Horizontal BASEBALL
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 25: Tim Wakefield #49 of the Boston Red Sox walks to the dugout against the New York Yankees on September 25, 2011 at Yankee Stadium in the Bronx borough of New York City. Nick Laham/Getty Images/AFP (Photo by NICK LAHAM / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
57 éves korában legyőzte a rákbetegsége Tim Wakefieldet, az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) egyik legnagyobb alakját.

Wakefield a Pittsburgh Pirates csapatában kezdte az MLB-karrierjét, de a Boston Red Sox csapatánál eltöltött 17 éve alatt érte el a nagy sikereit – nála hosszabb ideig senki nem játszott a csapat színeiben. Kétszer nyerte meg a World Seriest, egyszer pedig a liga All Star-csapatába is beválasztották.

Wakefield 2011-ben vonult vissza, majd rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak nála, amely végül vasárnap legyőzte a szervezetét.

A kétgyermekes családapát – akinek a felesége hasnyálmirigyrákkal küzd – a különleges játékstílusáért és a pályán kívül mutatott példátlan kedvességéért is imádták a rajongók, akik részvétüket fejezték ki a családjának.