Vágólapra másolva!
Bombafenyegetés miatt a dél-koreai rendőrség vizsgálatot indított az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) nyitánya előtt.

Igazi rangadóval vette kezdetét szerdán a 2024-es MLB előszezonja, ugyanis a San Diego Padres és a Los Angeles Dodgers csapott össze egymással a szöuli Gocheok Sky Dome stadionban. A mérkőzést végül a Dodgers nyerte 5-2-re.

Bombafenyegetés az MLB szezonnyitója előtt

A Yonhap hírügynökség információi szerint azonban az MLB nyitánya előtt néhány órával a vancouveri dél-koreai konzulátus egy titkosított e-mailt kapott, amiben az állt, hogy bomba fog robbanni a stadionban. A lap beszámolója szerint a fenyegető üzenet a Dodgers japán szupersztárjának, Otani Soheinek szólt, akit a világ legjobb baseballjátékoskának tartanak.

MLB Seoul Series Opeining Game / Dodgers vs Padres
Otani vezérletével a Dodgers győzelemmel kezdte a szezont
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

A dél-koreai rendőrség nyomozást indított az ügyben, emellett 150 rendőrt vezényeltek ki a mérkőzésre, hogy alaposan átvizsgálják a stadiont a kezdés előtt, ám semmi gyanúsat nem találtak.

A két csapat csütörtöki mérkőzését kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette a szöuli rendőrség, így azon a találkozón már 400 rendőr lesz jelen, ami nagyjából háromszor annyi, mint amennyien egy átlagos dél-koreai bajnoki mérkőzésen szokott lenni.

A szöuli fővárosi kormány becslései szerint mintegy 100 ezer turista utazott a dél-koreai fővárosba a két sztárcsapat meccsére.

A 29 éves játékos decemberben váltott csapatot, miután tíz évre szóló, óriási világrekordot jelentő, 700 millió dolláros szerződést írt alá a Los Angeles Dodgers csapatával, amivel minden idők legnagyobb összegű sportszerződését kötötte. Az Amerikai Liga kétszeres MVP-je, aki dobóként és ütőként is kiváló, nemcsak Japánban, hanem világszerte óriási népszerűségnek örvend.