Van élet a hotdogon és a hamburgeren túl - még az USA-ban is

hamburger, hizlaló ételek
Hizlaló ételek: a hamburgerre a legtöbben kalóriadús ételként gondolnak
Vágólapra másolva!
Bár sokan nem gondolnák, az amerikai nemzeti konyha több, mint a hotdog, hamburger és sült krumpli jól ismert szentháromsága, némi kólával leöblítve. Mai cikkünkben 7 olyan tradicionális amerikai ételt mutatunk, melyek jóval különlegesebbek ezeknél, és annyira finomak, hogy egyszerűen képtelenség velük betelni! Jó hír, hogy már nem feltétlenül kell az USA-ba utazni értük, hiszen hazai éttermekben is kaphatók, sőt, némi ügyeskedéssel otthon is elkészíthetők.
Vágólapra másolva!

Buffalo és kentucky-csirkeszárnyak

A tüzes, fűszeres, pácban sült buffalo wings a hatvanas évek közepén terjedt el, azóta is az egyik legízletesebb, legnépszerűbb gyorsétel Amerikában és világszerte. 

A ragadós máz pikáns ízét a nagy mennyiségű cayenne bors adja. Ez az étel otthon is könnyedén elkészíthető, mivel nem igényel semmiféle extra hozzávalót. Olaj nélkül sütőben vagy airfryerben is elkészíthető.

Bár az amerikaiak nem igazán az egészséges, tudatos táplálkozási szokásairól híresek, ezt a a fajta ételt 

szívesen kombinálják friss sárgarépával és zellerszálakkal, mindehhez pedig egy finom, karakteres ízű kéksajtos mártogatós is dukál. 

Legalább ilyen népszerű a kentucky-csirkeszárny is, amelyet ropogós kukoricapehely-bundában szokás kisütni. Közkedvelt partieledel, amiért ma már - a csípős változathoz hasonlóan - világszerte emberek milliói rajonganak. Ez is egyszerűen és fillérekből előállítható házilag is.

AmerikaiÉtelek, Amerikai ételek
Buffalo csirkeszárnyak
Fotó: pixabay.com / pixabay.com
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!