600 km-et biciklizett egy 89 éves férfi, hogy láthassa a fiát

Vágólapra másolva!
Kilenc nap alatt ért Kóbe városából Tokióba biciklin az az idős japán férfi, aki úgy döntött, ideje a családlátogatásnak. A békés kerekezéshez nem hogy gyorsvonatra nem szállt, de semmilyen digitális tájékozódási eszközt nem használt. Azt mondja, hamarosan visszafele is megteszi az utat.
Vágólapra másolva!

Március közepén egy 89 éves japán férfi, Mitsuo Tanigami felpattant biciklijére Kóbe városában, és Oszaka érintésével egészen Tokióig kerekezett, hogy láthassa 61 éves fiát és unokáját. A vállalkozó szellemű idős férfi kilenc nap alatt 600 kilométert tekert, és március 25-én megérkezett Tokióba, ahol fia várta.

image

A kóbei férfinak van mobiltelefonja, így annak helyzetjelzője alapján fia folyamatosan követte, merre jár érkezése előtt, de Mitsuo Tanigami a telefont nem használta tájékozódáshoz. 

Helyette egy nyomtatott térképpel navigálta magát, ceruzával jelölve a megtett szakaszokat, és ha nem találta a neki jó irányt, megkérdezte a helyieket.

Útja során olcsó szálláshelyeken aludt, és bár épségben célba ért, utazása nem volt teljesen zökkenőmentes. Elmondta, hogy legalább húsz alkalommal esett el biciklijével, többször pedig szakadó eső és erős szél nehezítette dolgát.

A férfi persze használhatta volna a szupergyors sinkanszen vonatokat is, melyekkel néhány óra alatt fiához érkezhetett volna.

Ám mint a Japan Today-nek elárulta, imponált neki, hogy fia és annak lánya is mozgalmas életet él, munkájuk miatt sokszor utaznak külföldöre, ezért úgy döntött, ő is talál magának egy kihívást. Ebből lett a kilenc napon át tartó kerékpározás.

Mitsuo Tanigami haza már tömegközlekedéssel ment, kerékpárját fiánál hagyta. Tervei szerint azonban nyáron újra meglátogatja, ezúttal vonaton utazva, de majd Tokióból Kóbe városába hazatérve, ellenkező irányban is megteszi kerékpárján a most teljesített utat.