Vágólapra másolva!
Mind többen érdeklődnek a lovasterápia lehetőségei iránt: a Magyar Lovasterápia Szövetség nagy érdeklődéssel kísért sarlóspusztai tanfolyama október 17-én kezdődött és október 31-ig tart, amelyen a terápiás lókiképzők, segítők, pszichológusok és lovasterapeuták vesznek részt.

A Magyar Lovasterápia Szövetség 1997-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy az országszerte elszigetelten dolgozó lovasterapeuták munkáját egységes európai színvonalra emelje. Ma már Magyarországon is ismert fogalom a lovasterápia, ám ezt kevesen tudják, milyen szakmai feltételei és jelentősége van ennek a sajátos gyógyítási formának.

Fontos tudni, hogy az orvosi indikáció alapfeltétel minden lovasterápia esetén. A szövetség célja a témával foglalkozó intézmények összefogása, a képzés és az érdekvédelem, a nemzetközi kapcsolatok kialakítása, tanfolyamok és konferenciák szervezése, valamint egy olyan számítógépes klub működtetése, ahol a különböző fogyatékosságoknak megfelelően speciálisan felszerelt gépeket tudnak használni a látogatók.

A lovasterápia ma már gyűjtőfogalom: ide tartozik a hippoterápia, gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna, a lovas pszichoterápia és az úgynevezett parasport is.