Michael Flatley szögre akasztja a szteppcipőket

Vágólapra másolva!
Az ír néptáncot show-elemként felhasználó, és ezzel egyidejűleg multimilliomossá vált előadóművész végleg felhagy a táncolással.
Vágólapra másolva!

Az előzetes szóbeszédek végére szóvivője útján tett pontot a sokoldalú, korábban sakkban boxban és fuvolajátékban is jeleskedő 42 éves ír származású előadóművész. A szóvivő július 29-én jelentette be, hogy Michael Flately ezúttal valóban visszavonul a táncolástól - adta hírül a Reuters. Legutolsó fellépése ezen a napon Dallas-ban volt látható. Flatley tervei szerint egy angol filmben fog legközelebb a nyilvánosság elé lépni.

Az ír-amerikai sztár 1994-ben a Riverdance című táncelőadásával lett közismert, melyet az Eurovíziós Dalfesztivál szüneteiben közvetítettek. Legnagyobb sikere a Lord of the Dance volt, mellyel - Magyarországon is nagy sikert aratva - bejárta a világot. Az előadás multimilliomossá tette, majd 1998-ban kilépett a show-ból.

A dallas-i fellépés végső állomása volt Flatley legutolsó tánc-showjának, a Feet of Flames-nek.

Flatley, aki a Guinness Rekordok Könyvében a leggyorsabb lábú sztepptáncosként szerepel, lábait 40 millió dollárra biztosította.