Több tízmillió óvszert osztanak ki Rióban

Vágólapra másolva!
A hétvégén kezdődött riói karnevál idén is több millió látogatót vonzott a brazil városba.
Vágólapra másolva!

A különböző tánciskolák pénzt és energiát nem kímélve készültek a nemes versenyre. Az egyik leghíresebb szambaiskolának, a Banda de Ipanemának 8000 táncosa lejt végig napról napra a nagyváros főútvonalán, Menetük körülbelül 60-80 percig tart. Esténként hétkor indul a díszes felvonulás, és reggel hatig tart a tánc. Az öt győztes tánciskola a legnagyobb elismerés jeleként a karnevált követő vasárnap még egyszer bemutathatja szambatudását.

Bár a karneválon a teljes pucérság tiltott, s csak a monokini megengedett, mégis sokan áthágják a szabályt és meztelenül parádéznak. A tánc mellett a nagy sikert idén Oszama Bin Láden álarca jelentette. Egy idős kézműves kezdte gyártani a terroristaveár-maszkokat, melyekből, már az első napon több mint 12 000 darab fogyott.

A szamba és a flamenco erotikus mozdulatai egyébként a jelenlévők szexuális kedvét is jócskán növeli. Az egészségügyi minisztérium több tízcmillió óvszert oszt ki a karnevál résztvevői közt az utcai forgatagban, így járulva hozzá a nagy nemzetközi érdeklődésre számot tartó esemény sikeréhez.

Könyvajánló:

A világ legszebb helyei: Brazília