Christopher Reeve-é a visszaszámlálás joga

Vágólapra másolva!
Az egykori Supermant, Christopher Reeve-et érte az a megtiszteltetés, hogy a New York-i Times Square-en rendezett hatalmas szilveszteri ünnepségen bejelenthesse az új év beköszöntét. Erre a feladatra minden évben egy amerikai hírességet kérnek fel.
Vágólapra másolva!

A New York-i Times Square-en rendezett szilveszteri parádé minden évben százezreket vonz, így a szervezők úgy számolnak, hogy 2003 beköszöntét is legalább félmillió ember óhajtja majd közösen átélni. Az este fénypontja természetesen az éjfél előtti visszaszámlálás, melyben rendszerint egy amerikai híresség segédkezik.

Forrás: MTI

Christopher Reeve honlapjahttp://www.fortunecity.com/lavender/greatsleep/1023/

Idén a tolószékbe kényszerült Christopher Reeve és felesége, Dana számolja vissza a másodperceket Michael Bloomberg polgármesterrel együtt. Éjfél előtt pár pillanattal pedig megnyomják azt a gombot, mely a magasba emeli a híres újévi gömböt. Ez aztán a levegőben szétdurran, és konfettizáport szór az emberekre.

Az újévet köszöntő rendezvénynek minden évben több százezer résztvevője van (az ezredfordulón milliónyi érdeklődő is összegyűlt), és a televízióban is több millióan követik figyelemmel. A tavalyi évben a korábbi polgármester, Rudolph Giuliani volt az est sztárvendége, az azt megelőző években pedig Muhammad Ali és a Nobel-díjas doktorcsapat, az Orvosok határok nélkül is ellátta ezt a tisztet.