Magyar lett Miss Európa

Vágólapra másolva!
A 19 éves magyar Laky Zsuzsannát választották a hét végén Európa szépévé a Párizs melletti Nogent-sur-Marne-ban a Miss Európa versenyen, amelyet történetében első ízben élőben közvetített a TF1 francia országos tévécsatorna. A kelet-európai résztvevők taroltak a szépségkirálynő-választáson.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI
Nézze meg a koronázásról készült képeket!javascript:open_doc('http://www.origo.hu/galleries/Magya2003913211312/index2.html',500,440)

A 678 gyémánttal díszített aranykoronán kívül a győztes magyar hölgy 100 ezer euró pénzjutalmat, ékszereket, ruhákat, utazásokat és egy kis autót is nyert. Az új Miss Európa most végez a gimnáziumban és szabadidejében szívesen fittneszezik.

Az 1948 óta minden évben megrendezett szépségversenyen idén tarolt Kelet-Európa: a magyar szépségkirálynő mindkét udvarhölgye kelet-európai. A dobogó második helyén ugyanis Miroslava Luberová 19 éves szlovák manöken, a harmadik helyen pedig Szerbia-Montenegró jelöltje végzett. Ráadásul a 4. helyezett spanyol jelöltön kívül az ötödik helyet is egy kelet-európai hölgy, Lengyelország jelöltje hódította meg. A megmérettetésen összesen 36 fiatal, 19 és 24 év közötti nő indult Portugáliától Oroszországig, Izlandtól Izraelig. Egyedül Itália nem képviselteti magát a versenyen, immár évek óta. A nemzetközi zsűriben olyan hírességek ítélkeztek, mint Ricky Martin és Eros Ramazzotti énekesek, Jean Alesi volt Forma-1-es autóversenyező vagy Cedric Pioline egykori teniszbajnok.

Korábbi szépségkirálynőkhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/szorakozas,_pihenes,_sport/szorakoztatoipar/szepsegversenyek/szepsegkiralynok/

A dpa hírügynökség jelentése szerint főleg a kifutón való szereplés nyomott a latba a döntésnél: a háromórás showműsor alatt a versenyzőknek többször is végig kellett vonulniuk a közönség ütemes tapsa közepette, hol bikiniben, hol estélyiben. A jelöltekről rövid filmbejátszások voltak hivatottak egyéni képet adni, de a dpa szerint ezek annyira egy kaptafára készültek, hogy alig befolyásolhatták a kimenetelt.

Verseny közben kiderült, hogy a szépségkirálynő-jelöltek többsége hivatásos modell, ezért a legtöbben rutinosan mozogtak a kifutón. A győztes végül a magyar lány lett, az egyetlen, aki még iskolai tanulmányai elvégzésére vár. Tavaly is egy kelet-európai jelöltet, az orosz Szvetlana Korolevát választották Európa legszebb hölgyévé.