Egyszerű garnéla-ceviche

ceviche
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 10 perc, plusz pihentetés

Alapanyagok

  • 0,5 kg fagyasztott garnélarák
  • 100 g ecetes jalapeno
  • egy csokor friss, zöld koriander
  • egy nagy fej lilahagyma
  • egy citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • só, bors

A felolvadt garnélákat lecsöpögtetem, egy kevés olajon megpárolom, majd leszűröm.

A rákokat meglocsolom a citromlével, elkeverem az átöblített jalapenoszeletekkel, az apróra vágott korianderrel és hagymával, sózom, borsozom és lehetőség szerint pihentetem negyed-fél órát.

A ceviche készülhet édesvízi rákból, felkockázott sügérből, nagyobb garnélákból, polipból, tintahalból, pisztrángból, fogasból is. A friss alapanyagot nem kell előfőzni, megpuhul a citromlében/ecetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!