Epres Panni sütőtökkrémlevese ropogósra sütött sajttal

Epres Panni
Vágólapra másolva!
Korábban Jakupcsek Gabriella jolly joker fogását készítettük el, most pedig Epres Panni különleges sütötökkrémlevesét leshetjük el, amelyet a sztáranyuka sajtropogóssal bolondított meg. A receptnek köszönhetően már nem is kell gondolkodni azon, hogy mi legyen a vacsora. Sőt, akár az ünnepi receptek közé is eltehetjük!
Vágólapra másolva!
Epres Panni Forrás: Pannontej

Sütőtökkrémleves sajtropogóssal

Hozzávalók:

  • 140 g natúr kockasajt
  • panko morzsa a panírozáshoz
  • 2 felvert tojás
  • 1 kg sütőtök
  • 200 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj
Forrás: Pannontej

Elkészítés:

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt. Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk. Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk. A kockasajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett, felvert tojásba, majd panko morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük. Közvetlen tálalás előtt a leves tetejére tesszük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!