Többen is szerettek volna hekket fogyasztani, de csak kevesen találtak olyan büfét vagy éttermet, ahol az étel tényleg megéri a pénzét. Bár olvashattunk szürke színű, fura ízű hekkfiléről, azért szerencsére akad néhány olyan hely is az országban, ahol a kommentelők szerint nemcsak ehető, de még finom is a hekk.
Ilyen a Szálka tanya (Agárd, szabadstrand), a Tibi pecsenyés (Debrecen, Nagyerdei Gyógyfürdő), a Gösser Büfé és Ételbár Halsütő Velence Korzó (Velence), a Rácz-Ponty étterem (Mesteri) vagy a 71-es út mellett az aszófői Halsütő – derült ki a Facebook-posztunk hozzászólásaiból.
A strandbüfék közül többen kiemelték a Habzsolót (Balatonfüred, Kisfaludy strand), ahol a halászlevet, a harcsapaprikást túrós csuszával és a cordon bleu-t is dicsérték. Fövényesen, a Kalóz Strandbisztrónál sok voksot kapott a harcsa fish & chips.
A pozitív véleményeket érdemes megbecsülni, mivel a posztolók szerint kevés az igazán jó strandbüfé az országban.
Az északi partot kedvelők nagyon jól járnak a révfülöpi Nádassal, ahol közvetlen a vízpart mellett fogyaszthatjuk el a frissen készített rántott hekket, húst vagy sajtot. Ezen a helyen minden nagyon friss, és minden nagyon finom. A Hangulat büfét (Balatonakarattya), valamint az Evezős sörkertet (Római part) említették még a hozzászólók mint kedvelt helyeket.
Többen is voltak, akik úgy alkottak véleményt, hogy nem nevezték meg az éttermet, és mi sem tesszük, próbálunk inkább a pozitív kritikával élni, és ezzel
arra sarkallni a büféseket, hogy az említett helyek színvonalát próbálják megütni.
Olvasóinkat pedig arra kérjük, hogy a következő posztban osszák meg, hol érdemes enni a nyaralás alatt. Szeptemberig összeírunk egy – reményeink szerint – hosszú listát a jó strandbüfékről, amiket aztán le is tesztelünk, hogy a jövő év nyaralása a finom srandételekről is szóljon.