A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét, és elhivatottnak érzi magát a nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.
A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagjaiból álló zsűri – Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos – Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így a selejtezőn a következő tíz jelölt vehetett részt: Dualszky-Kovács Péter, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István és Volenter István.
A selejtező résztvevői közül öten délelőtt, öten délután készítették el ételeiket.
A főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kellett használni.
Az eredményhirdetéskor pontszámokat nem, csak a továbbjutók neveit hirdették ki. Széll Tamás a konyhai zsűri nevében azt hangúlyozta, hogy
ha nincs rend a konyhában, akkor nincs rend a fejekben",
és a precíz konyhai munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Sárközi Ákos a kóstoló zsűri nevében elmondta, mekkora fejlődést láttak a két évvel ezelőtti versenyhez képest, és hogy jó volt látni, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára.
A selejtezőről a következő hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd a február 8-án a SIRHA Budapesten, a magyar döntőben (ábécé sorrendben, nem az elért pontszámok alapján): Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István és Volenter István.