Van egy kávézó az ausztráliai Melbourne-ben, ahol a kávét nem csészékben és poharakban szolgálják fel.
Akkor mégis miben? – tehetné fel jogosan a kérdést. A válasz pedig sokkal megdöbbentőbb, mint hinné: avokádóban.
A Truman Cafe a hibridételekről és -italokról híresült el a városban. Kezdetben csak viccből párosították össze a legkülönösebb dolgokat, később azonban egyre gyakrabban kérték az emberek, így ez lett a védjegyük. Ilyen az avokádóban tálalt latte,
vagyis az avolatte is.
Elkészítése valójában nagyon egyszerű, így otthon is bármikor kipróbálhatja. Csak félbe kell vágni az avokádót, kiszedni a magot és a hús egy részét, lefőzni a kávét, ízesíteni a szokott módon, végül élvezni a nem mindennapi élményt.
Az avolatte annyira elnyerte az emberek tetszését, hogy megszületett a répában, kókuszdióban és csokoládétojásban felszolgált kávé is.